fredag 1. desember 2017

Torsdagsquiz 13 - 30.november 2017

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

19 lag deltok og snittscoren var på katastrofale 56 poeng (av totalt 85 moglege).

Årets tredje siste quiz skulle visa seg å verta ei kattepina for mange av laga i dag. Mon tru om alt hysteriet rundt Black Friday og handling av julegåver har gått ut over quizfokuset? Eller var det faktisk slik denne kvelden at quizverten hadde stilt for høge krav til dei gode quizlaga? Kanskje var enkelte av spørsmåla for vankelege, men då har i alle høve mange lært seg noko nytt!? Så kan det heller diskuterast om det er nyttig kunnskap eller berre vissvass. Når klokka runda 20.00, og både Oddmund og Per Jarle frå HBO hadde fått registrert at quizverten hadde fått på seg ei svart skjorte denne kvelden, kunne me setja i gang.

På dei aktuelle spørsmåla på førstearket skulle uansett alle få ein god slash nokså god start. Ikkje all verden med umulige nøtter her. Dagens lokale spørsmål om handel og omsetnad skulle mange bomma på. Les de ikkje lokalavisa? Mange blanda også Mosjøen med Mo i Rana. På arkets siste spørsmål om bloggerne var det ingen som klarte alle. Eigentleg ganske betryggande. For med fare for å trakka nokon på "tedno" (dei på føtene, ikkje i munnen): Kven kastar vekk tid med å sjå på det der dritet utanom Geir? Eg lovar: Aldri meir quizspørsmål om blogging. Siste sort. Hehe. Elles var det urovekkande å sjå at somme lag er totalt på villspor når det kjem til fotball. De veit vel at fotball er det viktigaste som finst? Her såg det ut som fleire lag hadde lagt namna på fotballaga i ein hatt og trekt lappar vilkårleg. Sjerpings! Beste feilsvar på ark 1: Bord 18 sitt forslag på krigsforbrytaren som tok gift og døydde. Grautjik. Hev dåke, grauthovud. (Slapp av, eg veit dei er tjukkhuda og tolar litt harsellering). Best av alle på dei aktuelle spørsmåla var Lex Lodney med 19 poeng. Som vanleg er de sylskarpe på nyhende! Også god innsats av BJoP, Dei Hjelpelause og Anyohaseyo med 18p.

Kveldens utvalgte låtar på musikkdelen enda i nokså blanda innsats. Dei fleste hadde rett tittel på Hollies-sviska frå '69, men fleire mangla rett bandnamn. A-ha hadde dei fleste, men tittelen på songen var ikkje enkel. Kun 6 lag prikka inn denne. Tredjelåten skulle visa seg å vere verst. Kun Blanda Drops og Dei Hjelpelause kunne dette. Bra levert! Låt 4 hadde dei fleste, medan det framleis ser ut til at få følgjer med på hitlistene. De må vel snart ha gjennomskua at de kan tjena to poeng på å læra dykk litt nymotens musikk, slik som ungdomen lika? Film -og TV-delen var kanskje for lett i kveld? God innsats over heile linja. Verste spørsmål var det om Spielberg. Berre fire lag prikka inn begge filmane han har vunne Oscar for beste regissør for. Beste lag med 16 poeng: BJoP. Også framifrå innsats av dei kjekke jentene på Blanda Drops med 15 poeng.

Tid for Rop Ut Quiz. Første spørsmål dreia seg om Labbetuss. Kven spela denne rolla? Og sjølv om bartender Geir var vekke når spørsmålet vart stilt, høyrte han kanskje ropa frå salen. Nils (LL) er som vanleg årvaken, og var først ute med rett svar, som så mange ganger før. Neste spørsmål dreia seg om ein som drukna i eit smørauga. Fleire prøvde seg på Smørbukk, men til slutt satt det rette svaret for Solveig frå Dei Hjelpelause: Tommeliten. I finalen skulle kandidatane få bryna seg på José Cuervo. Kva produkt er det? Det vart stille. mange i salen såg nok for seg både salt, sitron og brekningar. Til slutt prøvde Nils seg med Tequila, noko som sjølvsagt er rett. God tur på kino, kunnskapsrike mann!

Halvvegs var det Bjellandsgjengen som hadde tatt føringa med 2 poeng ned til røkla. Skulle dei dra i land ein ny siger, eller ville ulvane bak henta dei inn?

Ark 3 skulle i kveld handla om Anatomi & Fysiologi delt på Førstedamer. Siste kategori etter ynskje frå Ellen på QF, som heller ikkje i kveld tok seg bryet med å stilla på quiz. Kjekkare å sitja heima og retta skuleoppgaver? Første kategorien gav store sprik. Alt frå glede til fortvilelse over dette temaet. Om lag halvparten av laga visste at eit menneske har 12 par ribbein. Really? Mange tippa 13. Nokon 11. Bord 18 klinka til med 7. Sju par, mine damer og herrer. For ikkje å snakka om leiarlaget, Bjelland Juletre og Pyntegrønt. Dei tippa 17. SYTTEN! De treng gjerne ikkje gå å handla pinnakjøt på Sagenes'en om de har så mange par ribbein til overs? Huff. Gonader gav mykje frekke tips. Berre 9 lag visste dette. Også knoklane i øyra var ei utfordring. 9 lag med full pott også her. Beste forslag må vere A Walk In The Park sitt: Skulder, kne og tå. Hehe. På kategorien til Ellen var det mykje gode svar. Dei fleste hadde kontroll både på Clementine, Jackie og Cecilia. Rangeringsoppgåva gav 8 rette svar. De tenkte kanskje at opplest rekkefølge aldri kan vere rett rekkefølge? Hehe. Til slutt var det 9 av 19 lag som klinka inn Willoch og Syse. Best av alle med 13 poeng: Quizzvazz og Dvergkasterane.

Ark 4 med Lett Blanding skulle visa seg å bli for lett for Nils og gjengen på Lex Lodney. 14 av 15 poeng på eit småvanskeleg ark er imponerande. Som 18 av 19 lag var det fruktspørsmålet dei bomma på. Adamseple fins faktisk i fruktdisken òg! Smørappelsin derimot. Ugh. Berre Anoyhaseyo tok denne. Overraskande få visste kor mange master ein brigg har. Berre fem lag! Og berre sju lag kunne nabolanda til Fransk Guyana. Fleire interessante tips også her. Både frå Afrika og Asia. Jeez louise, folkens. Elementær kartkunnskap må de kunna?! Hehe. Utanom LL var det berre Blanda Drops som nagla både bæra i skogsbæryoghurten OG dei 4 advokatpresidentane etter FDR. Bra jobba jenter!

Dei 15 bileta gav oss alt frå stusselege 6 til strålande 14 rette. Berre éin feil på både BJoP og QF. Det skulle verta rabalder i salen når quizverten annonserte Nalle-Maja som rett svar på biletet av Brummelise. Hahaha. Godt Solveig kunne læra quizverten litt om teikneseriefigurar. Det vart bestemt at begge svar ville gi poeng. Bamseline derimot. Nesten, men ikkje godt nok. Heile tre lag prøvde seg med Gunnhild Stordalen på biletet av roboten Sophia. Også grepa god sodd og havregraut var blant dei morosame tipsa. Overraskande få hadde rett på bandet Bee Gees, men også Jeff Daniels (9 rette) og Jeff Bezos (8 rette) gav laga problem. Vanskelegast: Sophia (6 rette) og Røldal (6 rette). Tilbake til laga med berre 6 rette. Jo, de tippa det kanskje? Bord 18, sjølvsagt. Saman med Statoillaget Anyohaseyo hadde dei berre 6 rette. Her må de få hovudet ut av... ja. Eit lite blinkefjes får me ta med her.

Jackpotquiz avsluttar som vanleg ein quizkveld. 90 lodd vart seld noko som gav 900 kroner i potten. I første semifinale var det to lagkameratar frå Lex Lodney som møttes: Nils og Stian. Ingen av kandidatane visste kor Bizet sin opera Carmen føregår (Sevilla), så då måtte nytt spørsmål til. Og her var det Nils som kunne sin geografi best. I kva land er Doha hovudstad? Jo, det er i Qatar. Dermed var Nils klar for jackpotfinalen nok ein gong. Denne mannen er rå! I neste semifinale var det duka for ein tungpolitisk duell mellom Olav frå AP og Bord 18 mot Jakob frå SP og BJoP. Spørsmålet dei fekk: Kven var den første som føyk solo over Atlanterhavet? Og dette visste begge. Men som alle veit er AP både større og sterkare enn SP, og har ei røyst som overgår motparten. Olav var nokre tiendedels sekund før Jakob, kanskje fordi han har ein bokstav mindre i namnet? Dermed fekk han æren av å svara korrekt: Lindbergh (Charles). Jakob tok det som vanleg med eit smil, heilt utan frustrasjon. Hehe. I finalen mellom Nils og Olav skulle det bli stille i salen. I alle fall stille frå dei to finalistane. Ein kunne likevel ane at det var fleire damer i salen som humra. Dei visste nemleg svaret. Og spørsmålet? Jo: Kva er ein Singer Quantum 9940? Og når både Nils og Olav skulda på at dei tenkte på singel, og ikkje Singer, då gjekk tida ut utan rette svar. Dermed dobbel jackpot neste torsdag! Og svaret på finalespørsmålet? Ein symaskin, sjølvsagt.

Over til kveldens resultatliste. Sjølv om Jakob ikkje fekk kloa i jackpoten i kveld, kunne han likevel smila om kapp med sine flinke lagkameratar. Bjelland Juletre og Pyntegrønt såg seg nemleg ikkje tilbake og utklassa alle dei andre konkurrentane. 71 poeng er vanlegvis ein score som ikkje skal holda til siger, men i kveld holdt det i massevis. Med heile fem poeng ned til Lex Lodney og sju poeng ned til QF på hhv 2. og 3. plass var dei suverene. HBO enda like utanfor pallen poenget bak QF (63p) og Blanda Drops tok ein ny fin 5. plass med 61 poeng.

Samanlagt jamnar det seg ut i kampen om gullet. BJoP henta ti poeng på QF og er no berre ni poeng bak med to quizar att. Elles festar LL grepet om tredjeplassen. Dei har 16 poeng ned til Dei Hjelpelause og 18 poeng ned til Bedre Seint Enn Sist, som ikkje stilte lag i kveld. Det kan visa seg å verta skjebnesvangert. HBO er ikkje heilt ute av kampen, men må fleska til inn mot jul for å henta 26 poeng på Lex Lodney.

Har Det På Tunga vart denne gong trekt ut som heldige vinnarar av to gratisbillettar til konsert med Stord Weather Shanty Choir på Arena 16.desember. God konsertfornøyelse gode folk!

Quizvert var Jon, med Geir og Konstanse i baren.

Takk for ein fenometastisk kveld og vel møtt igjen neste torsdag!

Resultat quiz 13 av 15 hausten 2017 - 30.november:
(Trykk på bileta for større visning)
Samanlagtstilling etter 13 av 15 rundar:
Alle spørsmål med fasit: Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar