fredag 24. november 2017

Torsdagsquiz 12 - 23.november 2017

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

22 lag deltok og snittscoren var på dryge 61 poeng (av totalt 85 moglege).

Det drar seg verkeleg mot vinter med kaldt og surt vêr. Då er det godt å varma seg inne på Arena i trivielt lag. Godt oppmøte også denne gong, og Geir var tilbake i baren frå Europaturnéen. Spør om han lika å bytta fly? Frå kjøkkenet kunne me kjenne den nydelege eima av lutafisk. Alt var duka for ein god quizkveld.

Dei aktuelle spørsmåla gjekk unna og dei fleste gjorde det skarpt. Ingen med full pott denne gong, men tre lag kom frå det med 20 av 21 poeng: Tors Utvalgte, Lex Lodney og Blanda Drops som verka vera på hugget i kveld. Også seks lag med 19 poeng. Dei to vanskelegaste spørsmåla på førstearket var tittelen på boka til Kari Hilde French og kven som vann 15km for menn på Beitostølen (Krüger). Berre fem lag prikka inn ein av disse. Utanom var det kanskje for enkelt? Eller vil de ha ros for at de har stålkontroll på nyhende? Kanskje har de gjennomskua tankesettet til quizverten? Kven kveit, sa mannen, han skar opp hellefisk.

På musikkdelen var det god utteljing på både Sex Pistols, Michael Jackson, Fools Garden og Meat Loaf. Verre var det med den nye hiten til Taylor Swift. Kun Fonna i Krise ser ut til å fylgja med på hitlistene. Bra levert! Film -og TV-delen var også bra for dei fleste. Sjølvsagt utilgiveleg å ha feil i spørsmåla (sjølvkritikk tas), så spørsmålet om filmen Hook måtte diverre utgå (dvs alle fekk poeng uansett kva dei hadde svart). Rett år er 1991 og ikkje 1997, så klart. West Wing hadde dei fleste, så også med Todd og Copper. Mange hadde rett på spørsmålet fra TV-serien Venner og Fiender, med Triana Iglesias. Men her var det også fleire interessante tips både både Dorte Skappel, Vendela Kirsebom og Charlotte Thorstvedt. Forøvrig ein suveren serie de kan låna av Geir (han har alle episodane i opptak på VHS). Brødrene Dal spørsmålet prikka halvparten av laga inn. Men Bedre Seint Enn Sist, de må høyra etter på spørsmåla! Svaret Gaus, Roms og Brumund gir ikkje mykje poeng når de skal setta rett bror saman med rett skodespelar. Hehe.

På Rop-Ut-Quizen halvvegs var det Asmund frå BJoP (som har kontroll på geografien på Tysnes) og Kari frå HBO (som kan sin botanikk) som skulle gjer opp seg i mellom i finalen. Her var spørsmålet om kva land Shakespeare sin Hamlet kom frå. Og etter ein kunstpause frå Kari kom det rette svaret: Danmark. Til Jakob (lagkamerat av Asmund) sin store frustrasjon verka Asmund å vera heilt blank her. Black Friday betyr 3 for 2 også på Frugård, så Kari kan ta med seg to vener på kino. Grattis!

Halvvegs var det Heise Bra Opplegg som hadde komt best i gong. Med 35 poeng hadde dei skaffa seg ei luke på 2 poeng ned til neste lag. Uansett veldig jamnt nedover, så dette kom til å bli spanande.

Tredjearket i kveld skulle handla om Australia og Europeiske Kongehus. Siste tema vart valgt etter eit ønske frå Dei Sporadiske. Kanskje ikkje alle sitt favorittema?! Alle lag såg likevel ut til å kunne mykje om både landet down under og kongefamiliane. Med score fra 9p til 15p kom dei fleste greit i frå det. Tors Utvalgte best av alle med berre éin feil. Verste spørsmål var om etternamnet til Prins Philip (Mountbatten). Ellers var det mange som svara at bandet Crowded House var frå Australia. Nærme, men ikkje heilt rett. Dei kjem frå New Zealand. Forresten, Sverre: Kong Kurt av Nederland? Kven er det? Og QF: Vart operahuset i Sydney opna på 90-talet? Skivebom, ass.

Lett Blanding avsluttar som vanleg spørsmålsseansen. Som så ofte før skulle det vere ein smule vanskeleg. Til dømes så skuffa Bord 22 nok ein gong med berre 6 poeng. Det er 7 poeng tapt til HBO og QF som klarte 13, og var best av laga på blandingsen. Berre fire lag visste at eit fat med olje rommar 159 liter. Men visste tidlegare Olje -og Energiminister Olav det? I fylgje Sverre så hadde han ikkje snøring! Hehe. Spørsmålet om ~ teiknet over n'en i spansk (ñ) var også ei nøtt. Mon tru om de for evig og alltid vil hugsa at de kallast tilde? Eller går de for tussaladd igjen, dersom spørsmålet dukkar opp på ny til neste år, Stord Bordtennisklubb? Siste spørsmål som stakk størst kjeppar i hjula på laga var dødsåra til Saddam og bin Laden. Fire lag av 22 greide begge.

Biletearket hadde som vanleg store sprik i poengsum. Alt frå 7 poeng til 14, av 15 oppnåelege. Best i kveld var BJoP og QF som hadde 14. Dei Sporadiske som vanlegvis er rå på biletearket skuffa med berre 7 poeng. Eg anar at de ynskjer seg fleire kjendisfjes neste veke. Dei bileta laga sleit mest med var Iron Maiden (8 rette) og Hilarie Burton frå One Tree Hill (6 rette). 12 lag imponerte med god kartkunnskap og prikka inn Fuerteventura. Også 12 lag hadde rett på Angkor Wat. Stord Bordtennisklubb bes ta seg ein tur til Paris. Kanskje sjå litt på omgjevnadane og ikkje berre gå på pub? Versailles? Herleg tippa. Hehe. På bilete av nyleg avdøde AC/DC gitarist Malcolm Young var det mykje alternative tips: Mick Jagger? David Cassidy? Kim Larsen?

Til slutt var det klar for Jackpotquiz. Konstanse var flink å selja lodd i kveld og potten enda på 970kr. Først ut var Nils (LL) mot Atle (TU). Og dette kan Nils. Kva forfattar skreiv boka Naiv.super? Yes, Erlend Loe. I neste semifinale var Nils på plass igjen. Denne mannen likar å kjøpa lodd! Motstandar var Frode. Og på spørsmålet om Challenger-ulukka frå 1986, var det Frode som var raskast. Bra! Samme to duellantar skulle så møtast i finalen. Nils vs Frode. Spørsmål:

I kva land har luksusklokkemerket Rolex sitt hovudkvarter?

Og her skjer det noko merkeleg. Nils er først ut med å sei namnet sitt. Men Frode er hakk i hæl, men tråkkar litt i postkassen (eller var det salaten?) med å sei både namnet sitt og avgi svar på spørsmålet: Sveits! Nils held roen og får, som han har rett på sidan han var først, svara på spørsmålet. Når han svarar Sveits, han òg, vert han 970kr rikare. Fin pott! Gratulerar!

Så var me framme med oppsummering og sluttstilling. Friskt Mot er eit lag ein plar rekna med i Topp 10, men i kveld skuffa de med ein 21. plass. Også Bord 22 skuffa med stusselege 55 poeng og 18.plass. Mange lag plasserte seg på "60-talet", og berre 7 poeng skilde 15.plassen frå 5.plassen. Beste lag her var Blanda Drops, som gjorde ein meget sterk quiz i kveld. Strålande! I toppen var det fire lag som skulle gjer opp om sigeren. Tre av dei enda på lik score (71p): TU, QF og BJoP. Med 12 rette på biletearket måtte TU ta til takke med 4.plassen. Surt! QF og BJoP var like på bileta med 14/15, så her måtte beste enkeltark avgjer. Og med 19p vs 16p på førstearket kapra BJoP sølvet. Kva så med vinnarlaget? Jo, etter fleire gode veker og pallplasseringar var det endeleg HBO sin tur til å gå heilt til topps. Med fine 73 poeng heldt dei unna til siste slutt i kveld. Imponerande! Til lukka med sigeren!

Med tre quizar att for året skiljer det 19 poeng i favør QF ned til BJoP i kampen om samanlagtsigeren. Tredjeplassen er opnare. Bedre Seint Enn Sist er framleis dei som ligg best an, men har heile 5 lag innanfor 22 poeng halsande bak seg. Så her kan endo mykje skje.

Dei Hjelpelause vart denne gong trekt ut som heldige vinnarar av éin gratisbillett til konsert med Stord Weather Shanty Choir på Arena 16.desember. God konsertfornøyelse!

Quizvert var Jon, med Geir og Konstanse i baren.

Til slutt ei lita melding til moteinteresserte Oddmund på HBO, som i kveld lurte på om quizverten nytta rosa skjorte fast kvar quiz: No har han handla skjorter på Black Friday sal! Så neste veka lovar han ein anna farge enn rosa. Hehe.

Takk for ein topp kveld og vel møtt igjen neste torsdag!

Resultat quiz 12 av 15 hausten 2017 - 23.november:
(Trykk på bileta for større visning)Samanlagtstilling etter 12 av 15 rundar:
Alle spørsmål med fasit:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar