fredag 13. oktober 2017

Torsdagsquiz 6 - 12.oktober 2017

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

22 av 23 lag fullførte og snittscoren var på snaue 58 poeng (av totalt 85 moglege).

Allereie før quizen starta vart det drama. Vinnarlaget frå førre veke, Bedre Seint Enn Sist, er tydlegvis eit populært lag å delta på. For i kveld stilte dei mannsterke med heile 10 deltakerar. Quizverten måtte difor sjå seg nødt til å opplysa om regelen med minuspoeng (2p per deltakar over 8) før oppstart. Ingen sure miner frå den trivelege gjengen: Dei skulle likevel gå for å forsvara sigeren frå sist!

Fyrste arket skal i utgangspunktet vere ein god start for alle lag, så sant dei har ikkje har lukka att argusaugene når det kjem til nyhende siste veka. Denne gong var det dei politiske spørsmåla som skulle by på størst utfordring. Ikkje ein gong politikarane i forsamlinga hadde heilt kontroll her. Også litt overraskande at så mange lag ikkje hadde kontroll på datoen for utdelinga av Nobels Fredspris.

På musikken var det stort sett veldig bra kunnskap. Dei fleste hugsa både Sandra Kim og Pearl Jam. Og nyare musikk er de gode på. Det som likevel var urovekkande var at absolutt INGEN kunne namngi Eagles si perla frå albumet Hotel California: The Last Resort. Her må de heim og oppdatera Spotify-listene, folkens! Også på Film og TV var det mykje rett på dei fleste.

Halvvegs var det Har Det På Tunga som lettbeint låg i tet. Dei hadde fått ei luka på 2 poeng ned til Blanke Ark og QF. Kunne dei stå distansen? Ellers jamnt nedover.

Så var det tid for Rop-Ut-Quiz. Bømlingen Sverre frå Bord 19 og Sandra frå Furuly 4 Ever tok seg til finalen med kunnskap om hhv hummar og bandet Highasakite. I finalen fekk dei spørsmål om kva stilling på eit sjukehus som omfattar mellom anna det å køyra pasientar til og fra operasjonar. Rett svar her er portør, noko Sverre var raskt på pletten med. Gratulera med 2 kinobillettar og god date med søte Aase(?).

På tredje arket skulle det visa seg å verta store sprik. Barne-TV og liknande er tydlegvis ikkje HDPT laget si sterke side, for her var det store hol. Uansett må det seiast at laga Bord 19, med tidlegare Quizvert Sverre i spissen, og Stord Bordtennisklubb må gå kraftig i seg sjølve. Med hhv 4 og 3 poeng på eit ark med 15 poeng oppnåelig, skal ein ikkje sjå vekk i frå at det må vere rekord. I negativ forstand. Ser du ikkje på Vennebyen, Ragnvald?!

Også arket med Lett Blanding skulle verta ei utfordring for fleire. Heise Bra Opplegg var beste lag med 13 av 15 poeng. Bra! Ellers litt skuffande frå fleire av dei andre laga. Dei fleste visste mellom anna at det var Alanis Morisette sin Ironic me fekk eit utdrag frå, men å få det frå kladdearket til svararket kunne kanskje vere ei utfordring? Eller kva QF? Skulle det verta avgjerande å GLØYME å skrive ned tittelen på låta? Med nye 4 poeng(!) av 15 oppnåelege på Sverre sitt lag, Bord 19, byrja det som på førre arket var litt humoristisk, rett og slett å verta trist. "Dans", Sverre?! Og du som har vert Bingovert tidlegare? Sjokkerande. Uansett, du skal veta at me kjem til å tenna eit lys for deg på Frugård i helga.

Mykje bra på biletearket, men kun éitt lag fekk full pott. Dei Sporadiske er råsterke på bilete, og fleska til med alle rett. Imponerande! Også bra med 14/15 på BJoP. Så skulle det summerast. Og nok ein gong skulle det verta jamnt. 9 lag var alle innafor 10 poeng frå fyrsteplassen. Og som så ofte før skulle det stå mellom BJoP og QF, som begge hadde sneke seg forbi HDPT på siste halvdel av quizen. QF må tilbake til haustens fyrste quiz for å kjenna smaken av gull, så kveldens triumf må ha smakt godt. Dei jubla i alle fall hemningslaust. Éitt lite poeng føre BJoP enda dei, og 3 poeng føre HDPT og De Sporadiske* som delte tredjeplassen denne gong. Gratulera med pallplass til alle dei 4 laga! (* Pga feil retting av bileteark hadde De Sporadiske fått 1 poeng for lite her, og tok seg dermed opp til ein delt tredjeplass. Gåvekort på pizza får dåke på kommande torsdag! Også 4 andre lag hadde blitt snytt for poeng på biletearket. Dette er no oppdatert på resultat -og samanlagtlistene)

Jackpoten i kveld var på 830kr og det var Bjarte frå Bedre Lykke Neste Gong som møte Ingvild frå Bedre Seint Enn Sist i fyrste semifinale. Her visste moteeksperten Ingvild at Drainpipes er bukser, og tok seg til finalen. Her skulle ho møta anten Jakob frå BJoP eller Hein frå HDPT som møttes i den andre semifinalen. Og Jakob var usedvanleg på hugget her. På spørsmålet om kva tre sitt blad ein ser på Canada sitt flagg var Jakob så kjapt ute med svar at han gløymde å sei sitt eige namn for å få svara. Han berga seg imidlertid fint inn igjen, og tok seg til finalen. Rett svar: Lønn. I finalen skulle Ingvild og Jakob få spørsmål om det norske kongehus, som me alle er så glade i:

Kva årstal gifta kronprins Haakon seg med si kjære Mette‐Marit?

Og her vart til stille. Både Ingvild og Jakob gjekk inn i transe. Jakob byrja rekne på år. 10 sekund. 15 sekund. 20 sekund. Så prøvar Jakob seg: 2002? Nei. Feil. Så, før tida går ut freistar Ingvild lukka: 2001? Yes. Riktig. Den satt langt inne! Ingvild kunne dermed hausta full applaus og gå nøgd 830kr rikare tilbake til sine lagkameratar, medan Jakob måtte gå slukøyra til sitt bord.

Laget Friskt Mot vart denne gong trekt ut som heldige vinnarar av ein gratisbillett til Kristian Kristensen sin konsert på Arena onsdag 18.oktober. God konsertfornøyelse!

Quizvert var Jon, med Geir og Vegard i baren.

Takk for ein triveleg kveld og vel møtt igjen neste torsdag!

NB! Kan det gå mot rekord i antal lag neste torsdag?! Med tanke på kapasitet på bord og stolar oppmodar me alle om å vere tidleg ute, og ikkje komma slentrande rett før klokka 20. Då kan det faktisk allereie vere fullt.

Resultat quiz 6 av 16 hausten 2017 - 12.oktober:
(Trykk på bileta for større visning)
Samanlagtstilling etter 6 av 16 rundar:Alle spørsmål med fasit:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar