fredag 20. oktober 2017

Torsdagsquiz 7 - 19.oktober 2017

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

21 lag deltok og snittscoren var på snaue 62 poeng (av totalt 85 moglege).

Rekorddeltakinga som var spådd lot venta på seg, men med over tjue lag på startstreken for fjerde quiz på rad skulle det likevel vere duka for ein bra kveld. Og det vart det.

På dei aktuelle spørsmåla på fyrste arket skulle dei fleste få ein god start. Best ut frå startblokkene denne gong var De Sporadiske og Stord Bordtennisklubb, som berre noterte seg for éin feil. Stord BTK hadde denne gong fått tilbake Thor Egil, så det forklarar nok den gode scoren. Ikkje berre er han kjent for å selgja bilar for Pelle Lunde, men han har som alltid kontroll på alt av både nyhende og sladder. Både Heise Bra Opplegg med Oddmund i spissen, superjentene frå Furuly 4 Ever og racerane Bjelland Juletre og Pyntegrønt må seiast underpresterte med høvesvis 10, 12 og 13 poeng. Men dei ville nok revansjera seg?

På andrearket skulle det stort sett vera gode scorar. Furuly 4 Ever slo like så godt til med full pott, og under pari innsatsen på Ark 1 var gløymt. Strålande 18 av 18 poeng! Også HBO og BJoP heva seg kraftig med 16/18. God score også av Dvergkastarane, som alltid er sterke på andrearket, og Friskt Mot med 17/18. Stord BTK, derimot, må ha gått ut for hardt og stivna FULLSTENDIG med rystande 9 poeng. Underleppa til Lasse kunne sjåast heilt frå Kosekroken på Bakeriet, og det gode humøret svann brått på partygjengen. Skulle dei gidda å gå meir på quiz?! Ein anna tankevekkjar: Når skal folk læra seg at David Bowie sin magiske låt frå 1969 heiter Space Oddity og ikkje Ground Control to Major Tom eller liknande? Dette er elementær music knowledge, folkens! (Ja, litt skjenn må de tola) Ikkje umogleg same song kjem tilbake etter nyttår, berre for å sjekka om de hugsar frå tolv til middag. For all del, honnør til de få som kunne det!

Best halvvegs var Dvergkastarane med 33/39 poeng, tett fulgt av QF, De Sporadiske og Dei Hjelpelause poenget bak. Tett som hagl nedover og samtlege lag på skothald før siste halvdel.

På Rop-Ut-Quizen fekk kandidatane fyrst spørsmål om postnummeret 5464 i Kvinnherad. Fleire stadar vart forsøkt, før Grete frå Har Det På Tunga slo til med rett svar. Dimmelsvik. Sterkt! Grete var i det beskjedne hjørna i dag og våga seg ikkje opp i spotlighten. Difor vart det lagkamerat Torill som måtte i elden. Heilt på kanten, men ok! På andre spørsmål var det songen Herlege Stordøy som skulle analyserast. Kva er eigentleg ord nummer 18 i songen? Og her byrja folk å tenkja og syngja inni seg. Overraskande kjapt kom det frå bjørnen Sverre på Bord 20: SOLMØY! Og visst var det rett. Rått! Skulle han fleska til med back-to-back siger i Rop-Ut-Quizen og få sjans til å køyra dobbeldate på kino med Aase, Gudmund og Else? Nei nei nei. I finalen vart han som venta feid av banen av Torill. Ein skulle tru Sverre hadde greie på sport, men når ein trur Garmish-Partenkirschen ligg i Austerrike, då må ein gå i seg sjølve. Sjølvsagt kunne Torill dette: Tyskland. God tur på kino (med Grete?)!

I løpet av helga fekk underteikna fleire gode tips til tema på tredjearket. Blanda Drops fekk gjennomslag for temaet KJENDISAR, medan De Sporadiske trumfa gjennom HISTORIE. Så til dei av dåke som fortvilar over håplause tema: Kom med forslag! Dei kjem mest truleg med på ein quiz snarast.

Både Kjendisar og Historie skulle sjå ut til å falle i smak hos brorparten av deltakarlaga. De Sporadiske slo like godt til med full pott og 16 av 16 poeng. Meget bra! Også god score på Tors Utvalgte (utan Tor) og Dei Hjelpelause med kun éin feil.

Så var det duka for det som må ha vert Vanskeleg Blanding denne gong. Spesielt spørsmåla om MR, PVH og sjakk skulle visa seg å vere utfordrande. Også folketal i Afrika var slettes ikkje enkelt. Av 15 oppnåelege poeng var det kun Lex Lodney (13) og Tors Utvalgte (12) som var i nærleiken. Og verst av alle med skuffande 7 poeng var laget som imponerte stort på førre arket med full pott: De Sporadiske. Skulle dei rota vekk eit glimrande utgangspunkt?

Biletearket plar vera kjekt, men vanlegvis med store sprik mellom dei beste og dei mindre gode fjesgjenkjennarane. Ingen unntak denne gong. Best i kveld med 14/15 rette var QF og De Sporadiske, som altså heva seg kraftig etter fadesen på Blandingsarket. Verre då med BJoP som utruleg nok ikkje klarte fleire enn 4 bilete. Her må det vurderast tur til Arnhild på Brilleriet?!

Før oppsummering og avsløring av resultata skulle Jackpotquizen avhaldast. Med Jakob M.I.A. (Ride, Si Sapis) i kveld skulle poten kun verta på 600kr. Fyrste semifinale vart mellom Caroline frå F4E og Oddmund frå HBO. Og myta om at dei gamle framleis er eldst skulle stemma her. Oddmund hadde full kontroll på Egil Danielsen sitt spydgull frå OL i Melbourne i 1956, og tok seg til finalen. Andre semifinale vart mellom Nils frå LL og tidlegare Ulje -og Energiminister (Stoltenberg I) Olav frå Bord 20. Men det skulle ikkje verta spørsmål om verken hest eller ulja i kveld. Frimerker derimot. Kva lands frimerke er merka med Helvetia? Og dette kunne Nils. Lynraskt var han frampå med rett svar: Sveits. Good!

Så i finalen mellom Oddmund og Nils skulle det dreia seg om engelsk grammatikk:

Stav det engelske ordet for å gjere nokon forlegen, altså ordet embarrass.

Ville nokon av kandidatane setja seg sjølve i forlegenheit? Tja. Oddmund var fyrst ute. Og så nære han var. Åtte av ni bokstavar rett, men når han mangla den siste S'en gjekk sjansen over til Nils. Heller ikkje han makta å stokka bokstavane rett, så jackpoten går over til neste veka. Då lyt de kjenna dykkar vitjingstid og kjøpa lodd!

Tilbake til samanlagtresultata. Det skulle verta jamnt i teten også i kveld. Heile åtte lag enda innafor fem poeng frå vinnarscoren. Blanda Drops var vist fin framgong utover hausten og enda på 64 poeng og 8. plass. Så får me sjå om målsetjinga deira om ei Topp 5 plassering kan gå neste gong? Bedre Seint Enn Sist og Lex Lodney enda på 66p og delt 6. plass. Poenget føre kom Dei Hjelpelause, Dvergkastarane og QF. Som vanleg er QF gode på bilete, og det var nettopp score her (14/15) som vart avgjerande og sikra dei tredjeplassen. Gullet skulle i kveld stå mellom Tors Utvalgte og De Sporadiske. Med ein score på 69 poeng på begge lag vart det igjen biletearket som skulle bli utslagsgjevande. Med 11 vs 14 var De Sporadiske heilt suverene og kunne jubla for siger! Gratulera! God innsats på stort sett alle lag og kun 15 poeng som skilde nr 21 frå nr 1. Kor vart det så av Bjelland Juletre og Pyntegrønt lurar du kanskje på? Jo, merk dykk datoen: 19.oktober 2017. Dei endte sist. Desidert sist. No står ikkje verda til påske. Mon tru det var fleire av motstandarlaga som flirte lurt i skjegget. Vel, dei kjem nok frykteleg sterkt tilbake!

Laget Blanke Ark vart denne gong trekt ut som heldige vinnarar av ein gratisbillett til Stein Torleif Bjella sin konsert på Arena fredag 4. november. God konsertfornøyelse!

Quizvert var Jon, med Geir og Konstanse i baren.

Takk for ein gullegod kveld og vel møtt igjen neste torsdag!

Resultat quiz 7 av 16 hausten 2017 - 19.oktober:
(Trykk på bileta for større visning)Samanlagtstilling etter 7 av 16 rundar:


Alle spørsmål med fasit:

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar