fredag 27. oktober 2017

Torsdagsquiz 8 - 26.oktober 2017

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

Heile 24 lag deltok (tangering av rekord!) og snittscoren var på dryge 59 poeng (av totalt 85 moglege).

No har verkeleg torsdagsquizen byrja å setja seg mtp deltakarlag. Over 20 lag kvar torsdag har blitt ein fantastisk trend, og denne gong vart altså rekorden på 24 lag tangert. Fett! Truleg er dette bortimot maksimalt av kva kapasiteten i Arena toler, men det får me heller sjå på dersom det skulle dukka opp fleire lag. Kanskje me må be folk ta med seg bæremeis så me får plass til alle.

Som vanleg før quizen byrja fekk både Geir i baren, servitør Konstanse og quizverten køyrt seg. Geir med å skjenka drikka og ta i mot matbestillinga, Konstanse med å servera og sistnemnte med å springa i shuttletrafikk opp til Blå Time for å henta fleire stolar. Når skal Geir ta forarbeidet på alvor? Så endeleg etter høg trafikk i baren og altså organisering av bord og stolar, kunne quizen starta ti over åtte.

Det som denne gong skulle vere eit enkelt fyrsteark med aktuelle spørsmål skulle vise seg å verre litt verre enn antatt. Snaue 15 poeng i snitt må seiast å vere under pari. Uansett, fleire lag kan likevel seiast å ha følgt godt med i nyhendebiletet. Best av alle med kun 2 feil var Fonna i Krise og Lex Lodney. Sistnemnte med kun Aksel, Sissel og Nils rundt bordet denne gong. Imponerande innsats! Også bra av Tors Utvalgte med 18 av 21 poeng. Bedre Seint enn Sist satte seg nok ein gong i ein kinkig situasjon med 9 på laget, og måtte dermed sjå 18 poeng bli til 16 på fyrstearket. Verst var det likevel for Friskt Mot som stilte med 11 på laget og gjekk fra godkjente 16 til stusselege 10 poeng. Så her må det evaluerast om dei nye unge, øldrikkande ungfolane på laget var verd 6 poeng fratrekk? Dei Hjelpelause, Quizteleg Fjolleparti og Hakke Peiling Sr. kom også godt i gong med 17 av 21 poeng. Spesielt imponerande av Hakke Peiling, som ser ut til å ha lagt politiarbeidet litt til sides for å følga med på nyhende i staden. God prioriterting! Ellers må det nemnast at underteikna om mogleg måla seg sjølv inn i eit kinkig hjørne med spørsmåla om årets TV-aksjon. Sidan Svalbard korkje er fylke eller kommune (kva er det eigentleg? Ein utpost?) vart det gitt rett både på Svalbard og Utsira som rausaste kommune her. Også antal millionar innsamla vart det gitt rett på med slingringsmonn frå 218-223. Sjølvkritikk notert, registrert og arkivert. Til slutt ein kommentar vedrørande spørsmålet om  eks-presidentane som var på konsert. Fleire interessante tips her. Til info: Korkje Reagan eller Nixon er gravd opp og stabla på beina for å henga med Obama, Clinton og co.

På andrearket var det til fleire sin frustrasjon gjort ein vri denne gong. Dei vanlege 5 songane frå siste fem tiår og film -og TV-spørsmåla var bytta ut med 10 snuttar frå TV-program og TV-seriar. Dei fleste av snuttane med tilleggsspørsmål. Her fekk me alt frå nyare populæreseriar (slik som ungdomen likar) og eldre svisker som Bonanza, 'Allo 'Allo!, Lov og Rett i LA og Fjernsynskjøkkenet. Og det såg ut som laga likte vrien. Med snaue 15 poeng i snitt, må det seiast at det var strålande innsats over heile linja. Eller var det for enkelt?! Heile fire lag tok full pott: Quizzvazz, A Walk in the Park, QF og Hakke Peiling Sr. Også meget sterkt av Stord BTK, Dvergkasterane og Friskt Mot med kun éin feil.

Ved oppsummering halvvegs var gjengangarane QF i delt leiing med overraskelseslaget Hakke Peiling Sr. som denne gongen hadde skilt ut dei yngste i eit eige lag: Hakke Peiling Jr. Disse var å finna litt lengre ned på resultatlista. Ergo, dei gamle er fortsatt eldst. Forøvrig 35 av 39 poeng på leiarlaga. Hakk i hæl fann me A Walk in the Park med 34p. God start på fleire andre lag også: Stord BTK (33), Quizzvazz (33), Dei Hjelpelause (33), Lex Lodney (32) og Bedre Seint Enn Sist (32).

Å gå på quiz er kjekt. Både det å få testa ut dei små grå, og ikkje minst det sosiale. Å samlast med gode vener, kollegar og naboar. Så i pausane kan samtalen gå høglytt. Dette skulle den også gjer i kveld, og då spesielt når Rop-Ut-Quizen skulle forsøkast avhaldast. Så om Furuly 4 Ever kan finna seg eit bord litt lenger vekke enn inntil baren neste gong, hadde vert ideelt. Hehe. Eller for å sitera min gamle historielærar Presthus retta mot ein kjøpmannsson frå Ådland med kompanjong bakerst i hjørna: "Om de bakerst i hjørna no kan masa litt roligare, ideelt sett teia stilt, så kan eg kanskje halda fram med undervisninga?" Uansett, pausequizen kom i gong, og det var Solveig frå Dei Hjelpelause som var fyrste kandidat klar for finalen. Ho var lynraskt ute med rett svar på Gilmore Girls spørsmålet. I finalen skulle ho møta Øystein Vegar frå QF som hadde kontroll på engelsk fotball og Everton (som ligg på nedrykksplass). I finalen fekk dei først spørsmål om eit Stabburet-produkt med slagordet Matlyst på Boks. Men det var korkje Leverpostei eller Makrell i Tomat (etast i einerom). Nugatti, derimot. På neste spørsmål vart det avslørt at dei ikkje hadde kontroll på heilt essensiell progrock frå 70-talet. Underteikna trudde ALLE visste at det var Peter Gabriel som var vokalist i Genesis i storheitstida på tidleg 70-tal før Phil Collins gjekk frå trommer til vokal og bandet gjekk commers innafor pop. Men den gang ei. Tips: Sett dåke i den beste lenestolen i kveld. Finn fram eit glas med noko godt i. Sett på Genesis-plata Selling England by the Pound på full guffe. Lukk att augene. Nyt. Greit, tilbake til quizen. På tredje spørsmål skulle det endeleg lukkast å få eit rett svar. Gravenstein er altså ein type eple, og dette var Solveig på hugget på. Før Øystein Vegar fekk sagt kaka, fekk ho sendt han longt inni pølseboden med rett svar. Bra! Gratulera med kinobillettar!

Tredje arket skulle denne gong dreia seg om Sport og Språk. Sport ønska av Lars Magne på Stord BTK og Språk ønska av Wenche på Quizzvazz. Takk for innspel! Med 11 poeng i snitt (av 16) må det seiast at dei fleste kom greit i frå det. Best med 14 poeng var følgjande lag: Tors Utvalgte, Dei Hjelpelause, Heise Bra Opplegg, Bord 11, Blanke Ark og Quizzvazz. Lett analyse av spørsmål på dette arket viste oss at det var rystande store sprik på til dømes kunnskapen om elementær skøytesport. Dei fire S'ane (pensum) burde vert plankekøyring for alle, eller kva? Også på engelsk staving var det labert. Men nok kjeft! Stort sett veldig bra på resten! Applaus. Emoji.

Nok ein gang var det nok arket med Lett Blanding som skulle vere vanskelegast. I alle høve for dei fleste laga. Sterke scores av QF (14), BSES (13) og LL (12) av totalt 15 poeng. Ellers sleit fleire av laga. Lat oss håpa nykommar Quizedilla ikkje tok skrekken heilt, og vågar seg tilbake på quiz. Oppsiktsvekkande var det også at Har Det På Tunga kun makta 6 poeng på LB arket i kveld. Savna de Grete? Spørsmåla flest lag sleit med var helgesongen til Vinskvetten og kva ein bustyvel er for noko. Godt ein stadig kan læra noko nytt! Og hald augene på vegen og køyr varsamt, så slepp me sjå vegbanen full av bustyvel framover.

På biletearket imponerar stadig vekk De Sporadiske. Nok ein gong full pott! Dette kan dykk! God score også på BJoP og Friskt Mot med 14 av 15. Det lokale innslaget denne gong var eit gamalt bilete av Anders på laget Har Det på Tunga. Faktisk sleit han sjølv med å sjå at det var seg sjølv, og trudde først det var ein kjent langhåra fotballpappa oppvokst som næraste nabo til bedehuset. Hehe.

Før oppsummering og premieutdeling var det tid for jackpotquiz. Denne gong med pengar i poten frå førre torsdag (600kr). Så når Konstanse var ferdig med salet kunne me telja opp totalt 1800kr. Slettes ikkje ueffent. Fyrste semifinale skulle stå mellom den sindige og beskjedne Sigurd frå Stord BTK og kulturhussjef Tore frå Bord 11. Og kva heiter Pheobe i Friends til etternamn? Det visste Sigurd: Buffay. Neste dyst stod mellom Tore (igjen!) og Nils frå Lex Lodney. Når ingen av dei kunne sei kva delstatshovudstaden i Louisiana heiter (Baton Rouge), vart det spørsmål om tennis i staden. Kva kallast stillinga 40-40? Dette kunne Nils: Deuce. Dermed vart jackpotquizen historisk. Aldri før har nokon tapt BEGGE semifinalane før, Tore. I finalen fekk kandidatane spørsmål om fisk: Kva heiter fisken breiflabb på engelsk? Nils prøvde seg: Catfish. Feil. Det er ei malle. Men godt forsøk. Så var det Sigurd då. Kunne han det? Nei. Ikkje i nærleiken. Først ut med rett svar vart Geir. Superkokken visste sjølvsagt at dette var Monkfish. Dermed var det Geir som kunne ta med seg dei 1800 kronene heim til Kari. Neida. Be aware, folkens. Trippel jackpot neste veke!

For fyrste gong i haust skulle det ikkje verta spaning om sigeren. Med 75 poeng og heile sju poeng føre dei nest beste var Quizteleg Fjolleparti heilt suverene i kveld, og Arve kunne halde fram feiringa av ei stor veke med bestått fagbrev. Hurra og kudos. Då kunne dei altså kosta på seg å svara Ronald Hoeman på biletet av Ronald Koeman, og få feil av ein streng Evertonfan i baren. Langt tettare blant laga bak vinnarlaget: Kun 3 poeng skilde nummer 2 frå nummer 8. Og det var to gamle travarlag som skulle ta steget opp på pallen denne gong. Stord BTK har slitt fælt i haust, og har trua med å slutta å gå på quiz. Heldigvis er dei med framleis, og kunne i kveld innkassera ein fin andreplass. Det ryktast at spesielt Lars Åge var på tåhev i dag. Kanskje hadde dei nådd heilt til topps dersom Thor-Egil hadde vert med? Á poeng men éitt meir bilete enn Lex Lodney (framleis med berre tre på laget) vart utslagsgjevande. Honnør til LL for den sterke tredjeplassen! Poenget bak pallen fann me tre lag: Quizzvazz, som endeleg stilte med fleire enn to deltakerar (bra!), Bedre Seint Enn Sist og Dei Hjelpelause (som nærmar seg pallen no). Gratulera til vinnarlaga!

Laget Fonna i Krise vart denne gong trekt ut som heldige vinnarar av ein gratisbillett til Stein Torleif Bjella sin konsert på Arena fredag 4. november. God konsertfornøyelse!

Og som ikkje det var nok: Det var enda ein ekstrapremie i kveld! I morgon er det Halloweenaften på Arena og 6 gratisbillettar til denne høydaren skulle loddast ut. Og denne gong var det gjengen frå Stord Bordtennisklubb som var dei heldige. Gratulera! Lukke til med val av kostyme og god Halloweenfeiring! Hugs at alle premiar MÅ nyttast.

Quizvert var Jon, med Geir og Konstanse i baren.

Takk for ein primalicious kveld og vel møtt igjen neste torsdag!

Resultat quiz 8 av 16 hausten 2017 - 26.oktober:
(Trykk på bileta for større visning)Samanlagtstilling etter 8 av 16 rundar:Alle spørsmål med fasit:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar