fredag 10. november 2017

Torsdagsquiz 10 - 09.november 2017

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

19 lag deltok og snittscoren var på snaue 64 poeng (av totalt 85 moglege).

Eit aldri så lite mannefall i kveld altså. 19 lag hadde om mogleg vert rekord i Sverre sine glansdagar, men i haust har me blitt så bortskjemte at det føltes litt glissent i salen med "berre" 19 lag. Fleire av dei "faste" laga mangla. Både Tors Utvalgte og Dvergkastarane mangla for andre gong på rad (går det bra med dåke?). I tillegg glimra både Bedre Seint Enn Sist, Stord BTK, Blanke Ark og Kjeipasjeto med sitt fråver. Vonast alle kjem sterkare tilbake neste gong!

Ekstra gledeleg då at det ser ut som fleire nye lag har satt seg føre å stilla fast på quiz. Både nykommerane representert av Statoillaget Kasamida og Sviskene stilte for andre gong på rad. Bra! Ellers var Quiztornbyen heilt nye for kvelden.

Allereie klokka 18.30, ein halv time før dørane opna, var dei sjarmerande og quiz-ivrige jentene frå Furuly 4 Ever på plass. Kjekt med selskap når me gjer lokalet klart. Når dei andre laga byrja dukka opp etterkvart var det fleire som fekk seg ei overrasking med tanke på kva som låg på bordet. Kor var det vanlege biletearket med kjente fjes? Anders frå Har Det På Tunga hadde sjølvsagt pugga kjendisar ei heil veka, så då passa det bra å køyra ein ny vri. For underteikna kan ikkje håtta at biletearket har vert bytta ut i quizens 18-19 år gamle historie. På tide? Kanskje ikkje? Meir om den nye vrien litt seinare.

Når quizdeltakerane hadde fått i seg litt mat og drikka var det klart for første runde med spørsmål om ting som har skjedd siste veka. Og her var innsatsen bra. Med eit snitt på dryge 16 poeng av 21 moglege, fekk dei fleste laga ein god start. Best av alle var Har Det På Tunga og Bjelland Juletre og Pyntegrønt. Begge lag noterte seg berre for éin feil. Og feilen var på spørsmålet om den nye quiz-appen HQ. Eit spørsmål som faktisk INGEN av laga klarte. Mon tru om nokon har lasta den ned no? Nest best på førstearket var Lex Lodney og Sviskene (og puddingen) som hadde to små feil.

På ark 2 var det i kveld heilnorsk. All musikk var norsk på norsk, og Film -og TV-spørsmåla handla alle om norske filmar og TV-program. Også her var innsatsen meget bra. På musikken hadde dei fleste kontroll på Lillebjørn Nilsen. Litt verre med tittel på låtane til både Bjøro Håland, Dum Dum Boys og Odd Nordstoga. Mest løye var det når Nordstoga sin hit Kveldssong for deg og meg vart spela. Barsjef Geir kjem då til quizverten og utbryt: "Er du heilt idiot? Du kan jo ikkje spela ein song der dei synge tittelen på songen i første strofe?!" Haha. Det er kanskje ein grunn til at han jobbar i baren og ikkje deltek på quiz. Forøvrig må det seiast at fleire lag gjekk i same fella og svara nettopp at songen heiter "Grisen står og hyler", noko den altså ikkje gjer. På siste låt var det høve til to gratispoeng for dei som hadde fylgt godt med på første ark. Då fekk me nemleg høyra MGP jr. vinnar Oselie synga sin låt "Verda Vår". Kun 12 av 19 lag tok denne koblinga. Tåhev, folkens! På film -og TV delen var det stort sett plankekøyring, minus spørsmålet om Liv Ullmann. Berre éitt lag visste at det var Ung Flukt som var gjennombrotsfilmen hennas. Kudos til Heise Bra Opplegg! Bjelland Juletre og Pyntegrønt slo nok ein gong til med best ark, og berre feil på Ullmann-spørsmålet. Også god innsats av F4E, Dei Sporadiske og nykommar Quiztornbyen som alle hadde 16 av 18 poeng.

Halvvegs leia BJoP med tre poeng ned til Har Det På Tunga, med eit kobbel like bak der igjen. Heile 13 av 19 lag med 30 poeng eller meir.

Rop-Ut-Quizen skulle i kveld handla om éitt spesifikt tema, nemleg fjell. Første ut med rett svar var Stein Arve frå Friskt Mot som visste at Teide er Spanias høgste fjell. I finalen skulle han møta Jakob frå BJoP som nagla Siggjo på spørsmålet om kva nabokommunes fjell som er 474moh. Spørsmålet i finalen skulle handla om noko langt høgare, nemleg Mt. Everest. Kven var den første til å bestiga det? Det visste Stein Arve. Sir Edmund Hillary (i 1953 saman med sherpaen Tenzing Norgay). Bra jobba og grattis med kinobillettar!

Tredjearket skulle dreia seg om Sjokolade delt på USA i kveld. Og sjokolade kan de! Lite feil og mange lag med full pott her. Bra! Men fins det ein sjokolade som heiter Othello?! Litt verre med spørsmåla om USA. To Kill A Mockingbird frå 1960 burde vera både ei kjent bok og film, men om ein kunne tyda Sverre rett, som lo høgt og hånleg av både spørsmål og svar, var dette for snevert. Vel, Sverre, sju av laga hadde full pott her, så det er kanskje du som må lesa deg opp? Ellers var det urovekkande hol i kunnskapen om både land som grensar til Stillehavet og visepresidentar. Reknar med alle hugsar Alaska og Hawaii for evig og alltid. Totalt sett på tredjearket var det fem lag som kom frå det med berre to feil: HBO, HDPT, Sviskene, F4E og Bord XX. Ergo, hadde du visst om Harper Lee og Gregory Peck, Sverre, hadde dåke tatt full pott!

Arket med Lett Blanding skulle visa seg å vere litt enklare enn det plar vera denne gong. Med eit snitt på dryge 11 poeng hadde folk flest god peiling på det meste her. Verst var spørsmåla om kva C/O tyder og dei 5 kommunane på bokstaven U. Kun tre lag nagla C/O (Care Of): F4E, HBO og Quizzvazz. På kommunane var det Ulstein som skapte mest problem. Her svara dei fleste Ulsteinvik, noko det ikkje kunne gis poeng for. LL, HBO og Dei Hjelpelause einaste lag med alle fem rett. Well played, guys! Lex Lodney var beste lag med 14 av 15 poeng.

Så tilbake til kveldens bileteark. I kveld skulle det handla om alt mogleg UTANOM kjente fjes. Historiske hendingar, dyr, planter, film, musikk, kunst og diverse anna knask. Berre 5 av 19 lag kjente til dyret Okapi, medan det berre var 6 lag som hadde rett på datoen JFK vart myrda og Rolling Stones albumet Goats Head Soup. Som vanleg sleit Bord XX med biletearket. Her må dåke ta tak i noko? Ellers skuffande innsats av både A Walk in the Park, Dei Sporadiske og Friskt Mot som alle plar vera stødige på dei vanlege biletearka. Den nye vrien var nok ikkje noko for dåke. Sorry! Best av alle var QF, som tok samtlege bilete. Imponerande! Også bra av LL som berre hadde éin feil.

Jackpotquiz next up. Og det vart eit forhaldsvis bra sal denne kvelden. 850 kroner. Dei to første heldige som skulle tevla var Nils frå LL og Sverre frå Bord XX. Rått parti tenkjer du kanskje? Då har du rett. Nils var som forventa heilt suveren. På spørsmål om kva legeringa Bronse består av, svara han heilt korrekt kobber og tinn før Sverre kunne koma på kva han åt til middag tidlegare same dag. I neste duell var det Stian frå LL mot Jakob frå BJoP. Her var spørsmålet om kven som er gift med Ingrid Schulerud. Og politikaren viste han har greie på også andre parti enn sitt eige. Rett svar er sjølvsagt tidlegare statsminister Jens. Dermed var det duka for ein tungvektskamp i finalen. To av Sumarøyas beste quizhovud manno y manno. Spørsmålet var følgande:

I kva land var Haji Mohamed Suharto president i over 30 år frå 1967 yil 1998?

Og før talet 30 hadde blitt lest opp var ein av kandidatane på pletten: "Jakob! Indonesia!" Noko som var rett svar. God revansj for finaletapet på Rop-Ut-Quizen! Grattis med 850 skattefrie kroner!

Så var det store spørsmålet om Jakob kunne feira quizsiger òg? Laget hans hadde som kjent 3 poeng å gå på halvvegs. Det skulle bli jamnt i toppen. Furuly 4 Ever gjorde ein gledeleg god innsats og noterte seg for 67 sterke poeng i kveld. Men dette skulle diverre berre helde til ein 9.plass. Tett som hagl oppover: Delt 7.plass med 68 poeng til Quizzvazz og Dei Hjelpelause. Delt 5.plass til Sviskene og Lex Lodney med 69 poeng. På bronseplass denne gong havna Heise Bra Opplegg som hadde kvessa topplokket bra denne kvelden. Med 70 poeng var dei like som HDPT, men tok dei på fleire rette bilete. Grattis med gåvekort på pizza! Nærast som vanleg skulle sigeren stå mellom BJoP og QF. Halvvegs hadde QF 4 poeng å ta att. Med lik score på både 3. og 4. arket var det biletearket som ville avgjer. Full pott på QF heldt likevel ikkje, for BJoP scora 13 av 15. Dermed kunne dei jubla for andre siger på rad og gåvekort på 500kr. Hipp Hipp!

Samanlagt ligg det an til ein spanande kamp både om 1. og 3. plassen. BJoP og QF kjempar om sesongsiger, og det er QF som er i førarsetet med 24 poengs forsprang. (260 vs 236). Fleire lag kjempar om siste pallplass. 41 poeng skiljer 8 lag. Dei som ligg best an er Bedre Seint Enn Sist (165p), Har Det På Tunga (156p) og Lex Lodney (154p). Her blir det spaning heilt inn!

Så ei trist melding til slutt: Det som skulle vere ein quizsesong med 16 quizar fram mot jul, blir diverre amputert. Quizen 21.desember går ut pga eit anna arrangement på Arena. Pass på å gi Geir kjeft ved neste høve! Hehe. Ergo: 15 quizar utgjer haustsesongen.

Dei Sporadiske vart denne gong trekt ut som heldige vinnarar av ein gratisbillett til konserten med William Hut på Arena 17.november. God konsertfornøyelse!

Quizvert var Jon, med Geir og Konstanse i baren.

Takk for ein sabla fin kveld og vel møtt igjen neste torsdag!

Resultat quiz 10 av 15 hausten 2017 - 09.november:
(Trykk på bileta for større visning)
Samanlagtstilling etter 10 av 15 rundar:

Alle spørsmål med fasit:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar