fredag 5. januar 2018

Torsdagsquiz 01 - 4.januar 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

18 lag deltok og snittscoren var på dryge 60 poeng (av totalt 85 moglege).

Godt nytt år! Endeleg tid for quiz igjen! Nytt år og blanke ark. Tre lange juleveker er over og det er tid for kvardag, striskjorta og havrelefsa igjen. Kva er då betre enn å samlast i varmen på Arena ein kald torsdagskveld med god mat, godt i glaset og litt trimming av dei små grå?

Vanlegvis startar ikkje quizen opp før andre veka over nyttår, men i år hoppa me i det så snart som råd. Og mange lag hadde kjent si vitjingstid og stilte lag. Veldig bra med 18 påmeldte lag. Reknar med fleire av dei "faste" laga kjem etterkvart, men det er også von om at fleire nye lag prøvar seg.

Årets første svarark skulle omhandla ting og tang som har skjedd siste vekene når me har hatt quizpause. Og det var om mogleg litt for enkelt. Eller følgjer de så godt med inni mellom julefeiring, fest og moro? Imponerande. Best av alle var haustsesongens samanlagtvinnarar QF som starta kvelden med full pott. Heile seks lag henta 20 av 21 poeng, medan to lag kom frå det med to små feil. Mest ufordrande var det nok å treffa på begge ministerpostane Trond Giske hadde i Stoltenberg II. Også navnet på skodespelaren som spelar Saga Norén i Broen var vrien for enkelte. Kanskje kveldens morosamaste svar stod Dei Sporadiske for her, i alle høve for underteikna. Dei prøvde seg med Sofia Loren. Flotte damer begge to, men kanskje litt stort sprik i alder. Hehe. Elles imponert (nok ein gong) over kor godt de følgjer med. Alt frå romjulscup via dart(!) til skihopping hadde de god kontroll på.

Om det er dykkar musikksmak det er noko gale med, eller min, er uvisst. Men kveldens fem låtar på musikkquizen var spådd til å verta plankekøyring. Så feil kan ein ta. Beatles, Bee Gees, Boyzone, U2 og bandet fun. skulle ein tru dei fleste hadde oversikt over. Den gong ei. Stort sett slett score på samtlege lag gav dårleg poenghausting. Her må tydlegvis QM leggje seg ned på eit nærast parodisk enkelt Geir-nivå når det kjem til valet av låtar om laga skal scora betre. Det gjenstår å sjå om det skjer. Betre innsats var det då på Film -og TV-delen. Ein OK score på arket vart for mange berga her. Men når det vert spørt "Kva heiter dei to?" på spørsmålet om Mesternes Mester, kan ein undra seg om enkelte lag er tilstades. Opptil fleire lag prøvde seg her på svara "Sykling" og "Hopp". Huff og huff. Honnør til Har Det På Tunga som henta 15 poeng på andrearket, og dermed var best i klassen. Beste augneblikk på andrearket: Ansiktet til Beatlesfantast Tor som lyste opp heile lokalet då A Day in the Life vart spela over høgtalaranlegget.

Rop Ut Quizen halvegs skulle gi oss to duellantar som har gjort det skarpt "oppe på podiet" tidlegare. Nils (LL) tok første finaleplass då han var først ut med rett svar Innsbruck på kva by som har arrangert Vinter-OL meir enn éin gong, og som er først i alfabetet (dei andre to er Lake Placid og St. Moritz). Solveig frå Dei Hjelpelause visste kva bok/film me møter hesten Miramis (Mio, min Mio) og vart dermed andre finalist. Når då QM drar opp eit spørsmål om Marcus og Martinus i finalen sa nesten vinnaren seg sjølv. Dette visste såklart Solveig, medan heile salen nok var glade for at ikkje Nils kunne også dette. Hehe. Gratulera til Solveig og god kinostund.

Halvvegs var det Har Det På Tunga som hadde kome best i gang. Dei hadde to poeng ned til QF og BJoP. Poenget bak dei to samanlagtkanonene låg Tors Utvalgte og Dei Hjelpelause. Også LL, HBO og Da e'kje Nåke å Diskutera (tidlegare Bord XX) hang godt med (30 poeng).

Ark 3 skulle i kveld by på 60-talet og politiske parti. Og med både fleire "seniorar" og aktive politikarar som faste quizdeltakerar måtte vel disse kategoriane resultera i gode scores. Og det gjorde det. Eit snitt på 12 poeng (av 16) vitna om at dette var midt i blinken for dei fleste. Spørsmålet flest lag bomma på var plagget frå '62. Mange svara bikini her. Den var nok tidlegare ute (40-talet). Best av alle var Dei Sporadiske som fleska til med samtlege rette svar. Prima innsats! Også HBO og QF gjorde det skarpt med berre éin feil. Mest oppsiktsvekkande var det at BJoP måtte avgi heile åtte poeng på dette arket. Utan varaordføraren, og i følge dei sjølve med berre politisk uinteresserte deltakarar i kveld, vart det eit blytungt ark.

Også arket med lett blanding skulle gi mykje gode scores i kveld. Eit snitt på 11 av 15 er bra. Lex Lodney tok full pott, medan QF scora 14 poeng. Spørsmåla flest sleit med var fangenummeret til Mandela, kva USB står for og engelsk staving. Svært få lag tok alle dei tre engelske orda. What an embarrassment. Høhø.

Biletearket var kanskje hakket verre enn det plar vere i kveld. Anyohaseyo og FIA HOFA fekk det tøft her, og makta berre å prikka inn seks rette. Fin innsats av LL og HBO som hadde 12 rette, men endo betre av Da e'kje Nåke å Diskutera som henta 13 poeng. I kveld hadde dette veteranlaget gjort ein genistrek med å ta med seg tidlegare quiz-servitør Marie på laget. Med ungdommelig mot og ekspertise heva ho nok laget betrakteleg i kveld. QF er som regel grisegode på bilete, og QM slit hardt med å finna noko som kan setja dei fast. Så var dei også i kveld. Alt rett! Det er tydeleg at de ikkje saknar gamle lagmedlemmar ein plass.

Jackpotquizen vart naturleg litt spe i kveld sidan Jakob prioriterte planlegging av juletresal 11 månadar fram i tid. Potten enda dermed på beskjedne 640 kroner. Første semifinale stod mellom Atle frå Anyohaseyo (eit lag på veg ut av dørane FØR quizen var ferdig) mot Thomas frå Dei Hjelpelause. Her måtte kandidatane heilt til tredje spørsmål før me fekk rett svar. Thomas visste nemleg at det var Madonna som stod bak skiva Ray of Light. I andre semi møttes Trond frå BJOP og Nils frå LL. Her var det Nils som kunne sin geografi best (Korfu har kortast sjøveg til Albania) og dermed kvalifiserte seg til finalen mot Thomas. I finalen fekk dei spørsmål om kven som vart Noregs første kvinnelege forsvarsminister, og det var ikkje lange tenketida Nils trong før han prikka inn rett svar: Eldbjørg Løwer. Grattis med 640kr og ein god start på det nye året, Nils!

Heile ti lag enda på "60-talet" poengmessig i kveld, med siste vinnar før jul Blanda Drops nederst på ein skuffande 12.plass. Har de festa for mykje i jula og mista grepet? Dei Hjelpelause og Tors Utvalgte var tre poeng unna pallen med sine 66 poeng og enda på ein delt sjetteplass. På femte kom Heise Bra Opplegg med poenget meir. Skuffande innsats på Lett Blanding arket øydela nok for deira ambisjonar om pallplass. Spesielt skein det gjennom her at Per Jarle og co ikkje har snøring på handball! Kanskje det blir Damehandball delt på Herrehandball på ark 3 neste torsdag. Haha. Rett utanfor pallen på den sure fjerdeplassen hamna Har Det På Tunga som leia halvvegs. 68 poeng er likevel ein sterk score. Så, mine damer og herrer, tru det eller ei: På pallen for første gong kom altså laget til tidlegare QM Sverre: Da e'kje Nåke å Diskutera (hyllest til Hølet). Folk måtte gni seg i øyrene (er det eit uttrykk?!) når tredjeplassen vart offentleggjort. Utrulig! Surrealistisk! Står verda til påske no?! Spådom: Om Marie ikkje er med neste torsdag er dei nok trygt tilbake på ein ca. 12. plass. Hehe. Til info for dei hårsåre (ikkje Sverre i alle fall, sidan han ikkje har hår): Dersom ein er like breial og kranglete som det nettopp Sverre var på kveldens quiz, då fortenar ein litt harsellas tilbake. Veeeel, nok om det. Kveldens 2.plass gjekk til Nils, Sissel og Tveita-brørne på Lex Lodney. Dei henta 71 poeng og bør vera nøgde med scoren. Hadde dei berre vert litt skarpare på musikkdelen, kunne dei nok gjerne ha utfordra kveldens suverene vinnarar. For det var ingenting å gjere med QF i kveld. Med heile 77 poeng kledde dei av dei andre laga i kveld. Utklassing! Det ryktast at både Tarjei og Einar var i storform i kveld. Ryktene seier også at Marius hardnakka ville ha det til at USB stod for Universal Storage Device. Hehe. Litt i same gate som at NSB står for Norges Dysleksiforbund? (Ja, eg veit eg er frekk no, ikkje ta dykk nær av det). Om de leitar, finn de nok flust av skriveleif her i quizbloggen òg. Uansett: Gratulera til kveldens vinnarlag!

Heise Bra Opplegg vart denne gong belønna med to gratisbillettar til 100 Dagar arrangementet på Arena 26. og 27. januar sidan dei ikkje hadde peiling på handball. Dette arrangementet må de få med dykk! (Ja, eg får betalt for å reklamera). Sjekk sak frå stord24.no her og ting billettar her.

Quizvert var Jon, med Geir og Konstanse i baren.

Takk for ein smæsjing kveld og vel møtt igjen torsdag 11.januar til ny quiz!

Til info: Kategoriar på tredjearket neste torsdag vert Katastrofar / Storbritannia.

Resultat quiz 1 av 15 våren 2018 - 4.januar:
(Trykk på bileta for større visning)Alle spørsmål med fasit:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar