fredag 26. januar 2018

Torsdagsquiz 04 - 25.januar 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

19 lag deltok og snittscoren var på moderate 56 poeng (av totalt 85 moglege).

Årets fjerde quiz skulle verta ein intim affære. Grunna 100 Dagar arrangementet på Arena i helga var scenen okkupert, så dei 19 laga vart sitjande litt tettare på dansegulv og podiet denne kvelden. Mykje blide fjes å sjå, og nok ein gong vart det travelt i baren på Geir og Alex som selde mat og drikke til den store gullmedaljen.

Første arket viste i kveld at (nesten) samtlege lag hadde vert på tåhev når det kjem til kva som rørar seg i nyhendebiletet. Eit snitt på 16 av dei vanlege 21 poenga er meget bra. Spørsmåla færrast lag hadde kontroll på var det som skjer "over there". Både byen Benton og laga som skal spela Superbowl var det få som prikka inn. Elles veldig mykje rette svar. Best av laga var Har Det På Tunga og QF som begge makta 20 poeng. Også Tors Utvalgte og Lex Lodney frå det med æra i behald med sine 19 poeng. Forøvrig masse meiningar om sendetida til distriktssendingane på NRK. Er det eigentleg noko kontinutet i den? Kva er eigentleg rett? Laga hadde her så mykje gode, påståelege og utfyllande svar at QM måtte retta med snill poengpenn.

Kveldens musikk skulle ikkje vere av det aller vanskelegaste slaget, men fleire lag kom som vanleg i trøbbel her. Berre to lag (HBO og HDPT) visste kva den lett gjennkjennelege melodien til Gary Moore heiter. Også Roy Orbison låta (forfatta av Bono og The Edge) utgjeven året etter hans død må ha vert ukjend for folk flest. Flott song som fleire burde setja på platespelaren i helga. Berre Furuly 4 Ever visste svaret. Aguilera kunne de fleste, medan overraskande mange hadde gløymd danske Saybia sin superhit. Til slutt var det den nye hiten til vår eigen Endre Olsen. Også her må folk gå i seg sjølve. Kunnskap om lokale superstjerner er vel obligatorisk? Høyr dåke opp, denne låta er prima! På film og TV er brorparten av laga gode. Litt rusk på Kongen av Queens, men elles god kunnskap over (nesten) heile linja. Best av laga på andrearket var QF med sine 15 av 16 poeng.

Rop Ut Quizen halvvegs gav oss i kveld ein finale mellom Solveig frå DH og Line frå QF. Solveig tok seg til finalen på eit spørsmål om High School Musical, medan Line var først ute med rett svar på eit spørsmål om The Kardashians (beklaga spørsmålet). I finalen viste jentene insane kunnskap og tok det heilt til fjerde finalespørsmål. Her var det umogleg å skilja dei to skarpe kandidatane, så det endte med ein kinobillett til kvar av dei. God tur på kino, jenter!

Halvvegs hadde QF tatt føringa og låg heile 5 poeng føre BJoP og Tors Utvalgte. Blanda Drops også fint med, 6 poeng bak teten.

Tredjearket handla i kveld om mote og meieriprodukt. I motsetnad til førre veke då det var enormt sprik i kunnskap om rock og 90-talet, var det i kveld jamt mellom laga. Av totalt 16 poeng låg alle lag mellom 9 og 15. Furuly 4 Ever best av alle med sine 15 poeng. Berre G'en i G-streng mangla. INGEN av laga visste utruleg nok dette. Men gode forslag mangla det ikkje på! Glamour, Gravity, Genital, Girl, Glory, Getrenut(?!), Gap, Gentle, Godess, Geir(!), Glutus(?!), Gluteal og Grafse-Streng. Hehe. Groin, derimot, var det ingen som hadde. BJoP og Blanda Drops nest best med sine 14 poeng, medan Dei Hjelpelause håva inn 13 poeng.

Litt verre skulle det bli på sistearket. Med eit sprik frå skuffande 5 til fine 14 poeng, og eit snitt på 10,5, var det stor variasjon på kunnskapen til laga. Best var Lex Lodney med sine 14 poeng. Tors Utvalgte, QF, BJoP, HBO og HDPT også bra med sine 13 poeng. Største utfordringa på arket var i kveld kva HDMI er ei (korrekt) forkorting for og kva det vil seie å retardere. Også øya Hispaniola skapte problem for fleire. Elles verdt å merke seg at både BJoP, Dei Sporadiske og QF var totalt på viddene når det kom til kva by avisa Glåmdalen er frå. Med sine tips Sarpsborg, Fredrikstad og Gjøvik var dei ikkje berre på viddene, men òg i feil fylke. Alle andre lag svara enten rett Kongsvinger eller Elverum (som slettes ikkje er langt i frå). Har de ingen på laget som jobbar i media? Hehe.

Biletearket skiljer som vanleg klitten frå kveito (nytt ordtak - neida). Dei skarpaste laga er som alltid svært gode her. Med sine 14 poeng var det BJoP som var best. QF hakk i hæl med sine 13, medan Tors Utvalgte og Dei Hjelpelause klarte 12 poeng. Litt verre for dei flotte jentene på Quizzvazz som fekk store problem i kveld. Katastrofale 4 poeng er nok noko dei vil gløyma fortast mogleg. Reknar med dei kvessar topplokket og revansjerar seg sterkt neste veke! Lettaste bilete var kunsten til Dalí (1 feil), kartet av Hidle (4 feil) og foreldra til Prinsesse Eugenie (2 feil). Vanskelegast var å prikka rett årstal til Superbowlbiletet (14 feil), Patriots sin Quarterback Tom Brady (13 feil) og TV-serien The Shield (11 feil). Mange svara NYPD Blue eller Scali på siste. Elles 8 lag som blanda Bergsprekken med Blodstrupmoen og 9 lag som svara Dundersalt på bilete av Salte Ufo.

Før oppsummering og sluttstilling er det som vanleg den store jackpotquizen. Alex var innstilt på å smadra den skuffande summen frå førre veke (700kr) og dansa seg ut i lokalet med smil og loddbøker. Ho stod også for sjølve trekninga, og det spørs om Geir tillet dette neste veke?! Det vart nemleg eit One Man Show utan like i kveld. Nils var tilbake med bravur etter fråver føre veke. Og jommen traff han på lodda i kveld. Sjølv om Stein Arve frå Friskt Mot var nære i semifinalen, var Nils utilnærmeleg. Når han til slutt prikka inn rett utdanning på Gandhi, i finale mot seg sjølve, kunne han innkassera 700 blanke kroner. Med tangering av førre vekes sum på 700kr konkluderte Geir med at han skulle selja lodd sjølv neste veke. Det vert då spanande å sjå om han kan lukkast med ny salsrekord. Uansett, gratulera til Nils med potten!

QF hadde altså 5 poeng å gå på halvvegs. Og det skulle halda. Sjølv om BJoP tok innpå utover quizen, stod QF distansen og vann med éitt skarve poeng ned til samanlagtleiarane. Fin tredjeplass til Tors Utvalgte. Eit snitt på snaue 57 poeng vitnar om at laga ikkje er heilt i gong etter juledvalen enda. Lat oss sjå om neste veke kan by på fleire lette(?) og rette svar.

Den kjekke gjengen på Hakke Peiling vart denne gong trekt ut som heldige vinnarar av to gratisbillettar til 100 Dagar arrangementet på Arena 26. og 27. januar. Vonar nokon av dykk har frihelg frå etaten og får med dykk dette!? Enjoy!

Quizvert var Jon, med Geir og Alex i baren.

Takk for ein superlicious kveld og vel møtt igjen torsdag 01.februar til ny quiz!

Resultat quiz 4 av 15 våren 2018 - 25.januar:
(Trykk på bileta for større visning)Samanlagtstilling etter 04 av 15 rundar:


Alle spørsmål med fasit:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar