onsdag 12. september 2018

Torsdagsquiz 1 - 6.september 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

13 flotte lag deltok denne haustlege kvelden. Snittscoren var på fenomenale 68,7 poeng av totalt 83(!) mulege. Heile 12 av 13 lag kom seg over den magiske 60 poengs grensa denne gong.

Det skulle altså ikkje ta meir enn 16 månadar inn i quizhimmelen før Sverre gjenoppstod og gjorde comeback. Både lysta på svarte pengar (neida!) og på å vere i fokus i større folkemengdar vart for stor. Det ryktast at forsamlinga var glade for å få kosebamsen Sverre tilbake. Ergo lettare spørsmål og meir poeng.

Det vert altså ein quizmasterduo som skal losa dykk gjennom det komande quizåret. Etter utallege møter gjennom sommaren hadde dei landa på ymse retningslinjer. Quizen skulle til dømes ha 80 poeng oppnåeleg KVAR gong. Dette røyk allereie på første quiz. På første ark like godt. Førstearket med aktuelle spørsmål skal vere på 16 poeng. Sverre sitt enda på 18. Uansett var det fleire gode spørsmål, og det var HBO og QF som klarte seg best med sine 17p.

Andre arket er frå no av kalla musikk / underholdning og skal ha 18p oppnåeleg. Sverre fleska like godt til med 19p her, noko som førte første quizen opp i 83 poeng maks. Om muleg var blemma på Ark 2 grunna uvitskap meir enn sabotasje mot det spikra opplegget. Er det berre Sverre som trur at Spice Girls bestod av fire medlemmer? Hahaha. Tre lag henta full pott på arket: BJoP, Dei Hjelpelause og Fonna i Krise. Snittet på 17,1 poeng vitna om at Geir hadde vert snill på musikken, om muleg nytta eksakt same speleliste han nytta for halvanna år sidan. Dei er oppfinnsame disse Høgrepolitikarane. Du verden.

Halvvegs var det klart for Rop Ut Quiz. Kva spørsmåla var har gått i gløymeboka, men det var uansett Oddmund frå HBO som vann. Rapporten frå Sverre seier at det var ein med langt hår frå BJoP som vart sett på plass i finalen. Kva premien var er uvisst.

Tredjearket denne kvelden handla om Europa og Is. Og jommen meg enda det på dei 16 avtalte poenga her. Bra! To lag klarte 16 poeng og full pott: Blanda Drops og FIA Hofa. Alle lag over tolv poeng, så spørsmåla må ha falt i smak.

Sistearket skal ha 15p oppnåeleg. Best her var HBO, Blanda Drops og Har Det På Tunga, som alle prikka inn 14 poeng. Forøvrig veldig bra av samtlege 13 lag. Alle over 10p.

Biletearket var det som varierte mest mellom laga denne kvelden. Best var Dei Sporadiske som kun bomma på éitt bilete. Verre då med Lex Lodney og Nordbygda FUS som kun makta 6 skarve poeng.

Når alt kom til alt skilde det berre fem poeng mellom dei åtte beste laga. Har Det På Tunga og Dei Hjelpelause mangla poenget på pallen og delte fjerdeplassen. BJoP og Blanda Drops enda begge på 73 poeng og det var biletearket som måtte avgjer kven som tok sølvet. Blanda Drops var best her med sine 12 rette mot BJoP sine 11. Best av alle i kveld var HBO som noterte seg for småpene 75 poeng av dei altså 83 oppnåelege. Berre 8 feilpoeng er bra.

Ingen ekstrapremie denne kvelden, då dette vart glømt! Så me satsar på at Geir er i det spandable hjørna i morgon.

Quizvert var Sverre, med Geir som barsjef og Marie som servitør.

På vegne av Sverre: Takk for ein fin kveld!

Vel møtt igjen i morgon kveld! Me gledar oss!

Resultat quiz 1 av 14 hausten 2018 - 6.september:
(Trykk på bileta for større visning)


Alle spørsmål med fasit:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar