søndag 30. september 2018

Torsdagsquiz 4 - 27.september 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

20 nydelige lag deltok og snittscoren var denne gong på katastrofale 49 poeng av totalt 80 mulege. Berre fem gode lag kom seg over 60 poeng.

Det vart nok ein gong ny deltakarrekord for hausten med 20 lag på plass denne kvelden. Bra!

Det første arket med aktuelle spørsmål gav dei fleste ein god start, og snittet var på positive 12 poeng. Dei vanskelegaste spørsmåla var dei om McGregor (8 rette) og Tiger Woods (10 rette). Også litt vrient å prikka inn to av to poeng på spørsmål 2, 4, 9 og 10. På alle disse klarte 12 av 20 lag det. Einaste spørsmål alle lag klarte var det om Husnes og dolydane. Også bra utteljing på spørsmåla om Farmen (16 rette) og Kygo (15 rette). Best i gong var Lex Lodney og HBO som begge tok full pott. Også godkjent av QF med sine 15 poeng. Tre lag litt skeivt i gong med mindre enn 10 poeng, deriblant dei gode Sviskene som overraskande kasta vekk sju poeng. Skjerpings damer! Me veit de kan betre!

Ark 2 med musikk og underholdning skulle verta ei real utfordring denne gong. Av dei oppnåelege 18 poenga snitta laga på skuffande 8,8 poeng. Altså under halvparten. Ein skulle tru at gratispoeng med Beatles, Bruce Springsteen og Tom Petty skulle gi laga ein god start, men den gong ei. Berre 14 av laga kunne sin Beatles. Ikkje bra. No tok riktignok 19 av 20 lag Springsteen, men berre 3 av dei visste rett song. Her må de heim og høyra dykk opp på den aldeles glimrande Born in the USA plata frå '84 som vel må vere ei av tidenes beste. Berre sju av 20 lag kjende att Tom Petty, medan berre fire av disse hadde rett song. Mange prøvde seg her med Bob Dylan. Du verden! Tolv lag tok full pott på Håkan Hellström. BJoP prøvde seg her med tittelen "Hold ut Lena", noko som må seiast å ver stolpe-stolpe ut. Til slutt var det berre fire lag som tok Hjerteslag sin Sang til Sonja. Kanskje litt overraskande sidan denne var ein stor hit for berre to år sidan. Også på underholdningsdelen fekk fleire lag problem. Berre fire lag tok Dirty Dancing. Ingen tok Beyonce. Bedre på Roald Dahl der 14 lag visste det var mus som var rett svar. Nokre lag prøvde seg på rotter, noko som var for upresist. Til slutt dreia det seg om Rolling Stones og nye gratispoeng. Fire av dei faktisk. Det er då skuffande at berre sju av laga tok dei. Til Sviskene, Bedre Lykke Neste Gong og Stord BTK som alle lista opp dei fire medlemmane i The Beatles: Virkelig? Med fare for å hissa folk på meg, så må vel det seiast å vera ein enda større bom enn å svara at Lepramuseet ligg på Kreta, når det vert spørt om kva BY det ligg i. Uansett, best på ark 2 var Tors Utvalgte som tok 16 sterke poeng. Full pott på musikken! Det gledar hjarta! Nest best var QF og laget Litt Arbeid - Mest Pause avd. Stord med 14 poeng. Dei tre laga som presterte høvesvis 0, 1 og 2 poeng må enten høyra seg meir opp på musikk og lesa seg meir opp på populærkultur, eller eventuelt ta med seg nokon som kan dette til neste quiz. Hehe. Så sant dei ynskjer å scora betre då, vel og merke.

Halvvegs var det Tors Utvalgte som hadde kome best i gong med sine 30 poeng. De løner seg å kunne sin musikk, folkens! Hakk i hæl følgte HBO og QF med 29 poeng.

Rop Ut Quizen denne kvelden vart ein fadese. Nils frå LL og Øystein Vegar frå QF møttes i finalen. Her fekk dei fire spørsmål som ingen av dei var i nærleiken av å klare. Kinobillettane gjekk derfor til Simen frå Dei Sporadiske som var først ut med rett svar på sistespørsmålet. Hehe.

Ark 3 hadde i kveld kategoriane Bergen og Kor i Verden? Snittet enda på godkjente 10 av 16 poeng. Best var HBO og LL med sine 14 poeng. Tre lag hadde full pott på kategorien Bergen: Blanda Drops, Fonna i Krise og Dei Sporadiske. Berre HBO tok samtlege åtte poeng i kategorien Kor i Verden? Dette fordi dei var einaste lag som kunne delstatshovudstaden i South Dakota: Pierre. Faktisk var det berre tre lag som visste at Mt. Rushmore ligg i South Dakota. Litt overraskande. Dei øvrige spørsmåla som skapte hovudbry for flest lag var Damsgårdsfjellet (4 rette), endebyane på den Transsibirske jernbane (8 rette) og Belfast (7 rette). Elles var det mykje gode og rette svar på resterande spørsmål. Imponerande at heile 13 lag klarte å rangera dei tre bergensarane rett etter alder.

Fjerdearket med Lett Blanding gav i kveld eit snitt på snaue 9 av 15 poeng. Litt under pari altså. Spørsmålet flest bomma på var det om seiling. Kun fem lag visste det er tre personar i båten i Soling-klassen. Også Sirhan Sirhan var ukjent for fleire. Ni lag knytta han korrekt til RFK. To lag prøvde seg med JFK, men fekk ikkje poeng for dette. Også fleire med MLK. Rett årstal, men feil drapsmann. Verste svaret stod Stord BTK for. Dei var tydlegvis i Beatles-humør denne kvelden og fleska til med at det var John Lennon som vart tatt av dage i '68 heile tolv år før hans tid var komen. Huff, vela morbid dette. Kvil i fred, store menn. Så over til Lepramusset i Bergen. Dette visste sjølvsagt alle at ligg i Bergen. Eller vent litt? Var det nokon som svarte Kreta?! Ja visst. Stord BTK, der altså. Jøye meg. For å hevde seg i toppen av quizen MÅ ein ha rett på dei "lette" spørsmåla. Så til dei som bomma på Tandberg (3 feil) og antal bein på hummaren (5 feil), dette har de ikkje råd til! Til slutt dreia det seg om The Great Lakes mellom Canada og USA. Dette skulle vel vere noko alle lærte på barneskulen, så det var sjokkerande og sjå at berre tre lag tok dei fem innsjøane. Tors Utvalgte, HBO og Lex Lodney einaste som bestod denne testen. Ein kan vel kalla også dette for gratispoeng, kan ein ikkje? Samanlagtkanoner som BJoP (1 feil) og QF (3 feil): Her må de virkelig skjemst. BJoP berga seg likevel inn med 14 av 15 poeng på fjerdearket. Saman med Lex Lodney var dei best i klassen. Heile 11 lag scora imidlertid åtte poeng eller mindre, så spriket var stort i kunnskapsnivået i kveld.

Biletearket gav eit sntt på snaue 10 rette denne gong. Nyhendeanker Halkjelsvik frå TV2 var det berre QF som kunne namnet på. Også vrient å hugsa igjen Cæsar-skodespelar Nordby (5 rette), Tiger Woods (8 rette) og Lotto-vertinne Myhre (8 rette). Alle tok Lyng Haugen, medan 19 av 20 kjente att Ole Bergesen. Også bra på Minaj (18) og Kavanaugh (18). Gledelig var det også å sjå at mange lag hugsa att værmeldarlegenda Mentzoni (15) og kommentator Gleditsch (11). Best på bileta i kveld var BJoP med 14 av 15 poeng. Nest best var QF og Dei Sporadiske med sine 13 poeng.

Det vart dramatikk i teten denne gong. To poeng skilde dei fire beste laga. Tredjeplassen stod mellom Tors Utvalgte og Lex Lodney. Dei enda begge på 65 poeng. Med lik score på biletearket og lik score på beste enkeltark vart det deling av bronsen og gåvekort på pizza på begge laga. Gullet skulle stå mellom superlaga HBO og Bjelland Juletre og Pyntegrønt. Begge enda på sterke 67 poeng på ein litt over gjennomsnittet vanskeleg quiz. Berre 13 feilsvar var imponerande denne gong. Med 14 rette bilete var det BJoP som trakk det lengste stået, og dermed tok sin andre siger på rad. Gratulera til laga på pallen! De er gode!

Ekstrapremien gjekk i kveld til dei supre jentene på laget A Walk in the Park. Dei fekk to gratisbillettar til Åge Sten Nilsen sin konsert på Arena laurdag 6.oktober.

Quizvert var Jon, med Geir som barsjef og Marie som servitør.

Takk for ein magnifique kveld!

Resultat quiz 4 av 14 hausten 2018 - 27.september:
(Trykk på bileta for større visning)


Samanlagtstilling etter 4 av 14 rundar:
Alle spørsmål med fasit:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar