fredag 19. oktober 2018

Torsdagsquiz 7 - 18.oktober 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

18 blide lag deltok og snittscoren var denne gong på snaue 58 poeng av totalt 80 mulege. 9 gode lag kom seg over 60 poeng.

Det ser ut som me no har stabilisert oss på rundt 20 deltakande lag kvar torsdag. Grunnen til at det var 18 lag i dag, og ikkje over 20, må nok vere at folk flest trudde det var Sverre sin tur til å ha quizen, og dermed tenkte nok dei som ikkje kom i kveld at det mest truleg ville bli for enkle spørsmål. Muleg nokre av laga var på konsert / refleksdag ved Kulturhuset òg. Elles gledeleg at eit heilt nytt lag hadde tatt turen: Outsiders. Sjølv om dei måtte avgårde litt tidleg for å nå ei ferja får me vona me ikkje skremde dei heilt, og at dei kjem igjen.

Dei aktuelle spørsmåla var også denne veka alt for enkle for Lex Lodney. Denne gjengen tar nyhende-researchen alvorlig. Full pott nok ein gong = strålande! Også veldig bra av Blanda Drops om klarte 15 av 16 poeng. Spørsmålet flest lag sleit med var tittel og forfattar av den nye biografien til Petter Northug. Kun LL, LAMP og A Walk in the Park prikka inn begge dei rette svara her. Også spørsmålet om ordførarløna der me skulle fram til Morten Storebø på Austevoll var litt vrient. Berre fire lag tok begge poenga her. Elles var det fleire fine forslag på prisen på Fendi-skjerfet. BJOP prøvde seg på 7000 Euro, medan Har Det På Tunga klinka til med ein pris på heile 20.000 Euro. Sjølv om den rette prisen er på "berre" 750 Euro OG dei tjenar flesk(?) på sjukehuset trur eg neppe Anders handlar skjerfet i julegåve til Torill. Til slutt lyt me ta med peikefingerregelen om at det er etternamnet som gir poeng. Mange lag som kun hadde fornamnet til deltakaren som røyk ut av Stjernekamp må diverre innsjå at det ikkje gir noko gevinst. Snittet på førstearket enda på 11 av 16p.

Ingen lag tok 10 av 10 poeng på musikken i kveld, men fleire var nære. Heile seks lag kom frå det med berre éin feil: Blanda Drops, Noregs Mål og Assistlag, Fonna i Krise, HBO, QF og Dei Sporadiske. Feilen som ofte gjekk igjen var tittelen på låta til Taylor Swift. Svaret Trouble gav ikkje poeng. Det blei litt for upresist. Faktisk berre tre lag som hadde denne tittelen rett: Fonna i Krise, Dei Sporadiske og Hakke Peiling. Elles var det god utteljing på dei fleste andre låtane. Samtlege lag hadde kontroll på godaste Rick Astley (eller Ashley som somme kalla han). Hehe. Den fekk heller gå som ein skrivefeil. På underholdningsbiten klarte to lag full pott: LL og HBO. Her var det rangeringa av Bond-skodespelarar som var vanskelegast. Berre seks lag hadde rett rangering. Totalt på arket var HBO best med sine 17 av 18 poeng. Også godkjent av LL, QF, Blanda Drops og LAMP med sine 15 poeng. Snittet var på OK 13 poeng.

Halvvegs leia Lex Lodney med gode 31 poeng. Like bak fann me Blanda Drops (30p), QF (29p) og LAMP (28p).

Rop Ut Quizen vart i kveld ein finale mellom Solveig frå Dei Hjelpelause og Cecilie Anna frå Bjelland Juletre og Pyntegrønt. Solveig var som vanleg på hugget når det kjem til spørsmål om Barne-TV-relaterte-spørsmål, denne gong Mummidalen. Cecilie Anna var raskast ut med rett svar på kva det islandske ordet snyrting tyder, nemleg do eller toalett. I finalen vart det verre for dei to kandidatane. Først på tredje finalespørsmål falt avgjerdsla. Solveig trakk det lengste strået på spørsmål vedr. Pinocchio. God kinofornøyelse!

Ark 3 handla i kveld om Historie og Teikneseriar. Kun éitt lag tok full pott og 8 poeng på historiedelen: Har Det På Tunga. Dette skuldast at dei var einaste lag som visste dei tre utanriksministrane i Gro si tredje regjering. Fiffig her at fleire lag prøvde seg med Jens Stoltenberg, noko som sjølvsagt ikkje gav poeng. Faren Thorvald, derimot, hadde gitt poeng. Dei som svara berre Stoltenberg FEKK poeng. Hehe. Beckham var nok for enkel. Alle lag tok denne. Litt verre med Werner Hagerup (11 rette). Mykje bra også på Teikneseriar. Best her var HBO som lett tok alle. Verste spørsmål her var namna på tvillingane til det 21. Fantomet og Sala Palmer. Seks av 18 lag hadde disse. Ni lag hadde rett på at det er Majestix som har Godemine til fru i serien om Asterix. Dei fire laga som prøvde seg med Majestetix fekk ubønnhørleg null poeng for dette. Rett skal vere rett. Best på arket totalt var HBO med 15 av 16 poeng. God innsats også av LL og BJOP med sine 14p. Snittet var på 10,2 av 16p.

Det normalt sett vanskelege Lett Blanding arket var i kveld rimeleg overkomeleg. Snittet enda på snaue 12 av 15 poeng. Altså godt levert av dei aller fleste. To lag gjorde sloreslem med 15 av 15 rette svar: Lex Lodney og BJOP. QF og Quizzvazz enda hakket bak med 14 av 15. Arkets svarte kamelar var denne gong Mediolanum / Milano (7 rette svar) og Sao Paulo (8 rette). De er tydlegvis gode på kunst: Heile 11 av 18 lag tok samtlege kunstnarar på siste spørsmålet. Bra!

Mange gjorde også eit sterkt bileteark denne kvelden. Nesten 12 i snitt er fenomenalt. Ingen lag tok likevel full pott. Nærast var LL, QF, LAMP, AWitP og DS (Dei Sporadiske eller Drikkesug?) som alle fekk 14 poeng. Også bra av BJOP, BD, FiK og Hakke Peiling som hadde 13 av 15p. Kjekt å sjå at så mange tok Zara Larsson! Endeleg! Dog verre at varaordføraren ikkje kjende att seg sjølv. Hahaha. Forøvrig fleire spennande tips på kven som var blanda i hop på bilete 5 og 6: Sverre Sørensen, Tom Cruise og underteikna. Gode menn alle tre, men ikkje med på arket denne gong. Elles verdt å nemna til slutt at der dei aller fleste svara rett på gjøken / gauken, der slo QF til med duetrost. Du verden.

Om quizen var for enkel i kveld eller om laga var opplagte og skjerpa er ikkje godt å seie, men det vart fleire svært gode scorar. Halvparten av laga kom altså over 60 poeng, og det vart tett i kampen om pallplassane. Både Blanda Drops og LAMP mangla berre éitt fattig poeng på pallplass. Dei måtte ta til takke med delt femteplass. Enda nærare var HBO som enda på 67 poeng, same som BJOP, men måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen grunna éitt mindre rett bilete enn gjengen frå BJOP. Ergo bronse og gåvekort på pizza til Bjellandsgjengen. Det tidlegare meisterlaget Quizteleg Fjolleparti har slitt tungt i haust. Det var nok derfor gledeleg for dei med ein etterlengta pallplass. Fine 69 poeng gav sølv og gåvekort på 300kr. Ingen var i nærleiken av kveldens suverene vinnarlag Lex Lodney. Dei imponerte med fantastiske 74 poeng, heile fem poeng betre enn QF. Her må nok quizpennen kvessast ytterlegare til neste gong for å kunne setje Sissel, Nils, Tveita-brørne og resten av gjengen på plass. Uansett: Gratulera med siger og gåvekort på 500kr. Prima levert!

Ekstrapremien gjekk i kveld til Blanda Drops. Dei fekk med seg gratisbillettar til I AM K sin konsert på Arena laurdag 20.oktober. Dette bandet er bra! Få dei med dykkar! Dei Blanda Dropsa får nok ein super konsert!

Quizvert var Jon, med Vilde som DJ / barsjef og Marie som servitør.

Takk for ein majestetix kveld!

Resultat quiz 7 av 14 hausten 2018 - 18.oktober:
(Trykk på bileta for større visning)

Samanlagtstilling etter 7 av 14 rundar:
Alle spørsmål med fasit:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar