fredag 26. oktober 2018

Torsdagsquiz 8 - 25.oktober 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

20 spreke lag deltok og snittscoren var denne gong på snaue 59 poeng av totalt 80 mulege. 10 skarpe lag kom seg over 60 poeng.

For fyrste gong på halvanna år skulle underteikna prøve seg på deltaking av ein quiz. Altså på den rette sida av bordet. Det opna seg ein gyllen sjanse då QF denne kvelden mangla eit lagmedlem. Dette måtte bli bra! Og ikkje minst svært spanande å sjå (og høyra) korleis min betre halvdel av quizteamet ville figurera bak mikken.

Det opna bra på dei aktuelle spørsmåla. Me kom oss gjennom med éin liten feil. INF altså. Noko Foto-Knutsen føreslo, utan å få gjennomslag. Han er kanskje ikkje så dum som han ser ut til?! Hehe. To lag tok full pott: HBO og Lex Lodney (sjølvsagt). Totalt fem lag med 15 av 16 poeng. Snittet enda på sterke 13 poeng, så dei fleste lag følgjer godt med på nyhendebiletet.

Dersom ein har gått på quiz før, og samstundes bite seg merke i kva musikk som har blitt spela på musikkquizen til Geir, har ein god sjanse til å score bra når Geir køyrer sine låtar på Sverre sine quizar. Geir har tendens til å lage musikkquizen minuttar før den startar, og rykta skal ha det til at den denne gong vart til under eit keisamt kommunestyremøte. Dette kan sjølvsagt ikkje stemme, sidan det er viktig med fokus når ein er folkevalgt. Mest truleg nokon frå eit konkurrerande parti som har satt ut desse rykta. Uansett, låtane Geir plukka ut er frå gamle spelelister som har vert brukt før. Oppfinnsomt. Hehe. Ergo, kveldens fire første låtar hadde me høyrt før. Dei fleste lag tok vel disse? Litt verre med Hilde Selvikvåg på sistelåta. Totalt ukjent for underteikna i alle fall. Sverre, derimot, var faktisk på konsert med denne gullstrupa førre veke. En skal høre mye før øra faller av, så han sa han hin. Best på Ark 2 var Har Det På Tunga og Blanda Drops som klarte fine 17 av 18 poeng. Snittet enda på 14 poeng.

Halvvegs var det HBO som hadde kome best i gang. 32 av 34 poeng er sterkt. Hakk i hæl låg BJoP, Dei Sporadiske og Lex Lodney med 31 poeng.

Rop Ut Quizen starta med eit spørsmål om kva forfattar som har skrive Lillelord-trilogien. Sten Arve frå Lex Lodney var først ute og sikra seg finaleplass med det rette svaret Johan Borgen. På spørsmål nummer to lurte Sverre på kva pattedyr som er det einaste som fins på alle kontinent. Dette førte til at heile forsamlinga vart stille som mus, heilt fram til den klåre røysta til varaordførar Bjelland brøyt stilla: Menneske! Latter frå salen. Og sjølvsagt eit svar som vart underkjent av Sverre. Strengt tatt rett, sidan menneske ER eit pattedyr, men her måtte me jo alle forstå at det ikkje var dette Sverre var ute etter. Hehe. Etter enorme protestar frå Bjelland roa det seg litt før June frå Quizzedillas slo til med det rette svaret: Mus. I finalen kom det eit Ja / Nei spørsmål om Gandhi har vunne Fredsprisen. June freista lukka først med eit JA. Når dette ikkje stemte vart det grei skuring for Sten Arve. God kinotur!

Ark 3 dreia seg i kveld om Noreg og Litteratur. Mykje fine spørsmål. Men kun eit grusomt bomsvar på Hamsun kom underteikna sitt lag frå det med 15 av 16 poeng. Irriterande, men greit nok. Lex Lodney og Blanda Drops, derimot, hausta fullt hus med 16 poeng. Bra! Også godkjent av BJoP og HBO som hadde 15 poeng. Snittet enda på snaue 11 poeng. Forresten: Er det fleire enn Sverre som IKKJE veit korleis Albert Åberg sin fiktive ven sitt namn, Skybert, skal uttalast?! Du slette tid.

Mykje av grunnen til at det aldri har vert eit lag som har teke full pott med alt rett på Sverre sine quizar er hans evne til å dra opp spørsmål som laga må gissa på. Ingen sit inne med kunnskapen, men det er likevel spørsmål det er muleg å tippe rett på. Så også denne kvelden. På Lett Blanding arket dukka det opp eit spørsmål om kva avstanden mellom hol på ein vanleg holemaskin er. Jøye meg. Det skal sjølvsagt gå an å ressonnere seg fram til ein cirka avstand sidan svaret skulle vere i heile centimeter, men likevel ville nok laga vere avhengig av stong-inn for å treffe. BJoP må ha hatt flaks sidan dei var eineste lag med toppscore på fjerdearket. Hugs å lever Eurojackpotbongen i kveld! Nest beste lag på Lett Blanding arket var Lex Lodney med 14 poeng. Snittet enda på 10,6.

Kveldens bileteark skulle vere overkommeleg for dei fleste. For QF sin del vart det for lett. Saman med BJoP vart det 15 poeng og full pott. Hakket bak med 14 poeng enda LL, LAMP og Dvergkasterane.

Totalt sett enda det på fleire gode scorar. Eit av haustens nye lag; Quizzte Du Det? enda riktignok sist, men med ein score på 41 poeng var det ikkje så verst. Dei kjem nok til å klatre på listene framover dersom dei går i quizmodus og tek fram lupa på nyhenda. Snittet enda på snaue 59 poeng, så nivået på vanskelegheitsgrada var godkjent, Sverre. Ti lag kom seg som sagt over 60 poeng. I toppen skulle det stå mellom fire lag, og som så ofte før var det samanlagtkanonene HBO, QF, LL og BJoP som skulle gjer opp seg i mellom. Dei to førstnemnde enda begge på fine 73 poeng. Diverre for HBO var dei elendige på biletearket og måtte ta til takke med ein fortent fjerdeplass. Lex Lodney gjorde nok ein god quiz etter førre vekes siger. Men sjølv om dei kun hadde fem feilsvar holdt det ikkje heilt inn. I kveld vart nemleg BJoP for sterke. 76 poeng er strålande og sigeren vel fortent. Grattis!

Ekstrapremien gjekk i kveld til Sviskene. Dei fekk med seg gratisbillettar til Ford Rekord sin konsert på Arena i morgon laurdag 27.oktober. God fornøyelse!

Quizvert var Sverre, med Geir som barsjef og Marie som servitør.

Takk for ein lun kveld og velkomen att kommande torsdag!

Resultat quiz 8 av 14 hausten 2018 - 25.oktober:
(Trykk på bileta for større visning)


Samanlagtstilling etter 8 av 14 rundar:

Alle spørsmål med fasit:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar