fredag 14. desember 2018

Torsdagsquiz 14 - 13.desember 2018





Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

14 trufaste lag deltok og snittscoren var denne gong på moderate 56,7 poeng av totalt 80 mulege. Fem oppegåande lag kom seg over 60 poeng på sjølvaste Luciadagen.

Midt oppi alle juleborda og førjulsstria hadde altså 14 lag tatt seg tid til å roe ned og benka seg for å teste dei små grå i vår uhøgtidelege (neida, gravalvorlige) spørjeleik. Dei fekk servert edle dråpar og dei lekraste rettar, lett akkopagnert av både julemusikk og andre hits og godlåtar.

Det knytte seg stor spaning til samanlagtkampen i kveld. I toppen hadde BJoP éitt lite poeng å gå på i forhold til HBO. Også kampen om bronsen ville bli ein thriller. Her leia QF med 4 poeng ned til Lex Lodney. Kven av dei ville prestere best og sikre seg dei drygaste gåvekorta?

På dei aktuelle spørsmåla var det i kveld ein lett miks av tema som Nobelutdelinga, Petter Northug, Luciadagen, Farmen og klissefilmar på kino. Dei fleste hadde kontroll på Nobelprisvinnar Mukwege, sjølv om somme lag hadde interessante forslag også her. Kjolen til MM derimot, der var det færre rette svar. Northug hadde dei fleste greie på, medan pyramidestuntet og teksten i Luciasongen gav svært gode scores over heile fjøla. Så vart det litt verre på dei fire neste spørsmåla. Detaljar rundt Brækhus' siste kamp var ikkje så enkelt, ei heller namnet på stoffet som herjar og drep amerikanarar. Om lag halvparten av laga visste tittelen på Gunnar'en si bok, medan alle lag tydlegvis følgjer godt med på Farmen. På siste spørsmålet kom derimot arkets morsomaste svar. Ein skulle tru at dei fleste som har gått på quiz dei siste åra hadde kontroll på at Sverre er trufast mot sitt kongelege norske arbeidarparti, men det kom altså inn forslag på andre parti han etter sigande skal vere tilknytta. Nokon prøvde seg med FrP. Haha. Fonna i Krise, som er veteranar i quizsamanheng, gjekk sjokkerande nok for SV. SV-kongen Blålid fekk sjølvsagt opplyst dette etter lett passiar i baren, og kunne humrande starte planleggjinga med korleis han no skal få rekruttert unge Sørensen over til sitt parti. Dette vert spanande. Best ut av startblokkane var i kveld A Walk in the Park og Lex Lodney. Dei noterte seg begge for 14 poeng. Snittet enda på 11,6.

Musikken skulle i kveld dreie seg om julemusikk, som seg hør og bør. Overraskande nok var dei aller fleste vekkreist på Elton Johns strålande Step Into Christmas. Fin låt alle bør prioritere å spele. Også litt rusk på Rotmos Vårres Jul, sjølv om fleire skarpe lag tok den. Band Aid og Boyzvoice gav gode scores, så også The Pogues og Kirsty MacColls magiske Fairytale of New York. På underholdningsbiten heldt det fram spørsmål om sist spelte låt. Ulukka til MacColl visste dei fleste, medan det var verre med kjentskapen rundt musikkvideoen. Berre éitt lag visste at Matt Dillon spela rolla som politimann i videoen. Zorro gav god utteljing, medan dei fleste også resonnerte seg fram til Chicago på spørsmål ni. Til slutt handla det om konsertar på Koengen komande juni. Berre to lag tok alle tre, men dei fleste scora ok også her. HBO, LAMP og Stord BTK var best på andrearket. Alle henta imponerande 16 poeng. Snittet var bra: 12,6 poeng.

I årets siste Rop Ut Quiz var det Trond frå Bjelland Juletre og Pyntegrønt og June frå Quizedillas som var kjappast ute og dermed kvalifiserte seg til finalen. Trond var først ute med rett svar på kva sport Trond Barthel har hatt Noregsrekorden sidan 1996: Stavsprang. June var einaste som visste at ein spesialist på læra om nasen og dens skadar og sjukdomar kallast for Rhinolog. I finalen fekk dei derimot alvorlige problem. Ingen av dei kjende til Speidarbevegelsen. Heller ikkje Hallingskarvet hadde dei høyrt om, sjølv om Trond hadde gått på ski der fleire gongar, då truleg i svime. Promille på sjøen var dei også blanke på. Men heldigvis visste dei begge siste og avgjerdande finalespørsmål: Kva ord på T tyder gjennomsiktig? Jepp, det er transparent. Begge var raskt ute med rett svar, med Trond eit lite hestehovud føre. Då han til enorm applaus mottok dei to kinobillettane gjorde han sjølvsagt det som ein kvar gentleman ville gjort, han gav den eine billetten til finalemotstandaren sin, June. Dét er god juleånd det! Well played, sir, og god tur på kino begge to!

Halvvegs var utruleg nok comebacklaget Stord BTK i leiinga. Med to råsterke blad Førland og lune June på laget hadde dei skaffa seg eit råsterkt utgangspunkt dei seinare kunne rote vekk. Hehe. 29 poeng heldt til å liggje poenget føre LAMP, og to poeng føre HBO og AWitP. I samanlagtkampen var akkurat no HBO haustmeister. BJOP låg poenget bak, og måtte gira om for å koma ajour. I kampen om bronsen var Lex Lodney poenget føre QF. Kunne det vere nok til å ta igjen dei 4 poenga dei mangla i samandraget?

På kveldens tredje ark med varierande tema var det i kveld duka for idrett og religion. Det enda i ein jamn runde. Alle lag enda mellom 8 og 12 poeng, utanom QF som no mobiliserte og fleska til med sterke 14 poeng. Sterk score på eit ark med fleire ekle spørsmål. Snittet enda på 10,8. På idretten vart det god utteljing både på aktuell fotball, sandvolleyball og rytmisk sportsgymnastikk(!). Dei fleste laga svara også rett på gamal OL-historikk. Sjølvsagt var det (den gong kronpris) Olav som tok gullet heim. Folkekongen var ein magikar til sjøs. God mann. Fin fyr. Bra kar. Verre var det med rangering av dei ulike ballane etter vekt. Her var det ingen av laga som lukkast. Mykje gode svar også på religionsbiten. Spørsmålet flest sleit med var delstatane i USA som Amishfolket er best representert i.

Les på nordnorsk: Det hadde seg slik at arket med Lett Blanding gav svært sprikandes scores. Så også i kveld. HBO og Har Det På Tunga peisa på og tok sterke 14 poeng. Også BJOP (13) og A Walk in the Park (12) kom grasalt bra i fra det. Quizzte Du Det? datt på rævva og makta kun 3 poeng. Også hjerneblødning av Stord BTK (litt som forventa?!). Dei samla berre skarve 5 poeng. Normalt sterke quizlag som LAMP og Dei Sporadiske fekk også problem. Det var selvsagt hestkuk-landa som slutta på U som gav utslaget. Flere lag var rasgalne og uttrykte si endeløse misnøye over dette spørsmålet. Men er det ikke slik at verdens land bør og skal være pensum? Dette lærte dere jo på barneskolan? Det har vert sagt før, og må siest igjen: Atlas er en sabla god gaveidé til jul! Verdens kjekkeste bok, er det ikke? Til slutt må det sies at det var satans (unnskyld alle troandes) skuffandes at så få lag visste navnet på huspianist Trond Myhre i rorbua. Skaaaaaal vi ikke være duuuuuus, og være vennnnnaaaaa... Si meg kan du ikke giiiiii, litt sympatiiiiii? Jeg ser du smiler, du tviler, men kanskje likeveeeeel.... Skal vi ikke være duuuuuuus, ihvertfall føøøør i kveeeeeld. Og såååå, er vi så heldige at vi har med oss han Geir, som held åpent på Frugård i heile jula, og kjem til å førtelle nåkken knakandes gode skrøna i baren fra når han var på lofotfeske.

Når så sluttabellen skulle lesast opp var nok mange spente. I kampen om femteplassen samanlagt var det tre lag som kjempa: A Walk in the Park, Blanda Drops og Dei Sporadiske. Etter å ha fortvila over disse landa som sluttar på U og tapt mykje poeng her, vart det til slutt ein skuffande 11. plass på kveldens quiz for Dei Sporadiske. Dette enda i 7.plass på totallista denne hausten. Her bør det vere rom for forbetring i vårsesongen, folkens?! Blanda Drops er eit skarpt lag med ein fin miks av ungdommelig pågangsmot og hauggamal rutine. Hehe. I kveld enda dei på 6.plass. Så vart det òg på samanlagtlista. De har nok ynskje om nokre hakk opp til våren de og?! Den kvinnedominerte og sprudlande gjengen på A Walk in the Park har tatt quizen på Arena med storm det siste året. Dei vert berre skarpare og skarpare og kunne oppsummera med ein fin femteplass samanlagt no i haust. Så over til kampen om pallplassane. Lex Lodney er alltid å rekna med og har opp gjennom quizåra samla flust i gåvekort. Denne kvelden vart det litt stong ut for den kjekke gjengen på bord 1. Femteplass for kvelden resulterte i ein bitter fjerdeplass på samanlagtlista. For det var (det tidlegare?) storlaget Quizteleg Fjolleparti som til slutt kapra bronsen samanlagt, og dermed fekk med seg eit gåvekort på 500 skattefrie kroner. Dei vart nummer fire for kvelden med greie 64 poeng. På sølvplass med 65 poeng i kveld, kom nemnde A Walk in the Park. Denne delte dei med Bjelland Juletre og Pyntegrønt. Dette resulterte i 25 poeng i samandraget og dermed ein total på 344 poeng for Bjellandsgjengen. Eit snitt på råsterke 24,6 poeng per quiz er slett ikkje til å kimsa av. Men med tanke på totalsigeren heldt til dessverre (eller heldigvis vil kanskje mange seie? hehe) ikkje til siger korkje i kveld eller samanlagt. Haustens beste lag er nemleg Heise Bra Opplegg. Med 67 poeng var dei best for sjuande gong denne hausten. Det er siger i halvparten av quizane, det. Sterkt! Samanlagt gjekk dei fordi BJoP og enda på 348 poeng. Det er eit snitt på 24,9. Imponerande. For denne innsatsen vart dei løna med gåvekort på 1500kr, medan Jakob litt skuffa tok i mot gåvekort på 1000kr på vegne av sine disiplar på BJoP. Så gjenstår det å sjå om dei vil revansjere seg til våren?

Ekstrapremien gjekk i kveld til Dei Sporadiske. Dei fekk med seg to billettar til julekonsertane på Arena neste veke. God fornøyelse!

Quizvert var Jon. Marie var kjapp servitør, medan Geir styrte baren med stødig hand.

På vegne av Geir, Marie, Sverre, Jan, alle servitørar, skrubbetøser, vaktmeister Thom, kokkar, kjøkkensjef Paal og underteikna: Takk for ein flott julete kveld og ein fenomenal quizhaust!

Velkomen att om fire små veker torsdag 10.januar til vårsesongens første quiz!

NB1! Få med dykk Vamp på Arena i kveld! Framleis nokre ledige billettar. Spelestart kl 19.15.

NB2! Hugs dei magiske julekonsertane på Arena onsdag og torsdag neste veke.

NB3! God fornøyelse til dei av dykk som har billett til konserten med Storm Weather Shanty Choir fredag 21.desember. Det vert ein prima kveld!

Til slutt: God jul og eit riktig godt nytt år!

Resultat quiz 14 av 14 hausten 2018 - 13.desember:
(Trykk på bileta for større visning)











Samanlagtstilling etter 14 av 14 rundar:


















Alle spørsmål med fasit:








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar