fredag 2. februar 2018

Torsdagsquiz 05 - 01.februar 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

15 lag deltok og snittscoren var på dryge 56 poeng (av totalt 85 moglege).

Kalenderen har skifta side og me er klar for årets andre månad og vårsesongens femte quiz. Litt mannefall denne torsdagen, med berre 15 lag på plass. Mogleg dette skuldast at Utdanningsforbundet har quiz på Arena i dag (fredag), og at somme som skal delta der tenkjer det vil vere overkill med quiz to dagar på rad? Uansett, underteikna, Geir, Alex og alle deltakarane på dei 15 laga skulle nok få ein kjekk quizkveld likevel. Dessutan hadde opptil fleire lokale A-kjendisar tatt turen. Både ein tidlegare statsråd, nyesjefen for Moster Amfi, Stords fremste triatlet, ein framifrå visesongar og Shantyfant, samt sjølvaste Kulturhusverten var alle til stades. Då vert liksom toppmodellen til Sparkjøp i baren nedgradert til ein ubetydeleg G-kjendis.

Dei aktuelle spørsmåla gav i kveld resultat på det jamne. Eit snitt på snaue 15 av 21 poeng vitna om nokre nøtter inni mellom. To lag skilde seg ut. Lex Lodney kapra strålande 20 poeng og fekk med det eit viktig forsprang på sine argaste konkurrentar. Også dei sneddne jentene, ispedd eit par glupe veteranar, gjorde ein god innsats med sine 18 poeng. Forøvrig låg dei andre laga frå 13 til 16 poeng utanom det nystarta laget Spionane som må ha hatt litt "stong-ut" og enda på 10 poeng. Dei tok det igjen på fine smil og godt humør. Spørsmåla som skapte mest problem for laga var namnet på den nye dramaserien til TV2 (Kielergata - kun 4 lag hadde den), den norske gullmedaljøren i X-Games (Kleveland) og årets Grammy-vert (James Corden - søk opp Carpool Karaoke på YouTube og de vil bli kjent med denne strålande mannen!).

Kveldens musikk skulle nok ein gong vere overkommeleg for dei fleste. Likevel var det fleire som gjekk i The-Who-fella på førstelåta. Berre HBO og QF prikka inn rett svar med Elton John og hans cover av Pinball Wizard. Om eg hugsar rett vart Paula Abdul sin hit Straight Up spela på quizen for eit år eller to sidan. Dette må mange ha gløymd, for også her var det mykje rusk. Berre Blanda Drops, HBO, QF og BJoP henta 2 av 2 poeng her. Tidlegare Beverly Hills 90210 skodespelar Jamie Walters sin One Hit Wonder Hold On frå 1994 var også blanda kjenskap til. Berre dei blide jentene på Spionane tok både artist og låt her. Mest truleg hadde nok alle lag høyrt alle disse tre låtane utallige gongar før, men så var det nettopp det med kven det er som syng og kva låta heiter. Det er det som er kjekt (eller frustrerande?) med musikkquiz, er det ikkje?! Dei to siste låtane tok dei fleste lag som hadde "ungdomar" med seg på laget, medan dei litt eldre fekk problem. Best av laga på musikkdelen i kveld var Blanda Drops og QF som tok 8 av 10 moglege poeng. Resterande lag låg på litt flaue 4-5 poeng. Hm.

På film og TV delen var det stort sett bra utteljing på både Cheers og TV-serien Nord og Sør. Litt verre med dei to rangeringsoppgåvene. Mest morosamt var det med siste spørsmålet om dei to bestselgande filmmusikkplatene frå 1977 og 1992. Merkeleg mange gjekk i fella og svara både Grease og Dirty Dancing her. Mon tru om det hadde noko med pausemusikken å gjere. Hehe.
Totalt sett på Musikk / Film&TV arket var det Blanda Drops som var best med sine 15 poeng. Også eit nonsjalant klapp på skuldera til QF og HBO som henta 13 poeng. Karakter: Ng.

Rop Ut Quizen halvvegs, om premie på to kinobillettar, skulle stå mellom Stein Arve og kveldens yngste(?) quizdeltakar Mads (mammo hadde nok kontroll på at han hadde rett mjøl i glaset frå andre sida av gjerdet. Hehe). Begge frå superlaget Lex Lodney. Dei tok seg til finalen på spørsmål om hekkeløp og Snurre Sprett. I finalen skulle det handle om sjokolade. Kva "neter" er det i Firkløver? Og etter litt tenketid var det Stein Arve som viste at dei eldste framleis er eldst, og prikka inn rett svar med hasselneter. Bra levert og god tur på kino!

Halvvegs var snittscoren litt under det den plar vera. Fleire av dei store samanlagtkanonene hadde fått uventa problem, og låg litt på etterskot. Lex Lodney hadde likevel komt godt i gong, sjølv om dei som vanleg måtte avgi litt poeng på musikkdelen, og låg på 2.plass med godkjente 30 poeng. I tet med ei luke på 3 poeng ned til næraste utfordrar låg Blanda Drops. God start! Kunne det halda heilt inn? I følge det sjølvsikre laget skulle dei aldeles ikkje rota dette vekk.

På ark 3 var det kategoriane Medisin og Norden i kveld. Om det var for lette spørsmål eller om laga verkeleg har supergod peiling på dette er vanskeleg å seie, men det var stort sett gode scorar over heile lina. Av 16 oppnåelege poeng låg alle lag mellom 8 og 13 poeng. Jamnt. Eit snitt på dryge 11 er også bra. Fleire lag på 12 poeng, men best av alle var nok ein gong Lex Lodney med sine 13. Dei spørsmåla laga sleit mest med var spørsmålet om proteinet kollagen (gode tips her frå både Sviskene med Eggekvite og Anyohaseyo med Gelatin. Haha), litt blanding av influensatypar og kva to byar E6 går mellom. Arkets lurespørsmål om folketal var det faktisk ingen som tok. Dei fleste trudde her at det var Åland som hadde flest innbyggjarar, og ikkje det rette som var Grønland. Til slutt må det nemnast at samtlege lag visste at den finske byen Turku vert kalla Åbo av svenskane. Nja, utanom éitt lag då: Haustmeister Quizteleg Fjolleparti som prøvde seg med Modo. MODO?! Jøye meg. Kva seier du, Sverre, som følgjer ishockey tett? Rystande. Ti armhevingar på samtlege. Ja, du og, Tarjei.

Arket med Lett Blanding skulle også gi gode scores denne kvelden. Snittet på 11,5 av 15 er også sterkt. To lag med full pott: LL og BJoP. Imponerande! Også bra av QF og Dei Sporadiske med berre éitt tapt poeng. Overraskande få gjekk i Las Vegas (Atlantic City) fella, medan det var Susann sine to klubbar (mange mangla Nordstrand) og La Guardia flyplassen ved New York som flest lag bomma på. Også fleire lag svara Atlanta på byen MLK var myrda i (Memphis). Festlegaste tips på dette arket stod Har Det På Tunga for med sitt svar Guernica på flyplassen La Guardia, samt Spionane sitt forslag Hudson River (de hugsar filmen om Sully?). Hehe.

Stort sett ok innsats også på kveldens bileteark. Dei fleste lag med 9 eller fleire rette. HBO var best med sine 13 poeng, medan både LL, QF og Fonna i Krise tok 12 av 15. Bileta som var verst i kveld var biletet av TV3 konditoren Pascal Dupuy (kun HBO og Blanda Drops kunne etternamnet på han), kunstverket til Martin Whatson (kun Anyohaseyo og Blanda Drops visste dette), den danske tennisstjerna Caroline Wozniacki, artist Camilla Cabello og kartet av Mallorca. Til slutt ein kommentar om mangel på respekt og kontinuitet over eit spikra regelverk som har vert følgt i snart ein mannsalder. De er framleis einige i at det er etternamnet som gjeld på biletearket? At tidlegare QM Sverre i plenum kjem med spørsmål om svaret "Pascal" på biletet av Pascal Dupuy gir poeng er for underteikna totalt hovudristande, skandaløst og sjokkerande. Du får vurdera ein lengre ferie til Brasil og heller trykka "Sverrinho" bakpå nashorn-T-skjorta di.

Før kveldens jackpotquiz vart det beslutta å gå tilbake til den gamle varianten frå neste veke av. Det vil sei at det er slutt på semifinalar og finale, og at det vil bli trekt opp éin kandidat som får sjans til å ta heile potten heim dersom vedkommande svarar rett. Som tidlegare vil det vere tre sjansar før jackpoten går videre (dersom første og andre kandidat svarar feil). Så får me sjå om dette kan resultera i litt romslegare jackpotar og meir spaning. Trenden har diverre vert litt nedgåande, og det har vert naudsynt å gjere ei endring. Uansett, kveldens jackpot enda i semifinaleduellar mellom Olav frå laget Da e'kje Nåke å Diskutera mot Stian frå LL, og Nils fra LL mot Trond frå BJoP. I første kamp tok Olav seg til finalen då han svara rett på kva land Balatonsjøen ligg i (Ungarn), medan Nils slo ut Trond på spørsmålet om instrumentet til Chet Baker (trompet). I finalen fekk Olav og Nils spørsmålet: Kva er eit vanlegare namn på det medisinske uttrykket "Synkron Diafragmatisk Vibrasjon"? Og her var det tydlegvis ingen som tenkte på dei (det seiast at det ofte er det som er grunnen til at ein startar å "SDV'a". Hehe). Potten på 600kr frista ingen av dei, og med nokre spede forsøk på tipping forsvann jackpoten til neste veke. Rett svar? Hikke.

Så var det oppsummering og det knytte seg spaning til om Blanda Drops hadde stått distansen. Og med tunge lag som Dei Hjelpelause (nr 12), Har Det På Tunga (nr 8) og Dei Sporadiske (nr 6) ute av dansen når resultata vart lest opp, håpa dei nok på at kvelden kunne feirast øvst på pallen. Dette håpet var nok endo forsterka når BJoP havna såpass langt nede på lista som ein 5.plass, HBO på den bitre 4.plassen og QF på 3.plass. Kunne det gå? Hadde 3 poeng leiing halvvegs ned til Lex Lodney vert nok? Eller ville det vere avgjerande at fleire av dei rette forslaga på biletearket hadde blitt nedstemt av laget og dei enda med litt skuffande 10 av 15 poeng? Jepp, det vart for tøft. Nils og co i LL hadde nemleg komt uhyre sterkt utover i quizen, og med berre 6 tapte poeng på dei tre siste arka tok dei heim kveldens siger med 3 poengs margin ned til dei Blanda Dropsa. Fin siger og fin klatring i samandraget. Dei har no god kontakt med BJoP og QF i det som nok ein gong kan sjå ut til å gå mot eit Three Horse Race framover mot sommaren. Eller kan fleire lag melde seg på i tetstrida? Vonar det!

Den fine gjengen på Fonna i Krise vart denne gong trekt ut som heldige vinnarar av ein gratisbillett til bokshow med Ingvar Ambjørnsen som vitjar Stord og Arena 5.mai. God fornøyelse!

Quizvert var Jon, med Geir og Alex i baren.

Takk for ein ypparleg kveld og vel møtt igjen torsdag 08.februar til ny quiz!

Resultat quiz 5 av 15 våren 2018 - 01.februar:
(Trykk på bileta for større visning)Samanlagtstilling etter 05 av 15 rundar:Alle spørsmål med fasit:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar