fredag 9. februar 2018

Torsdagsquiz 06 - 08.februar 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

19 lag deltok og snittscoren var på snaue 54 poeng (av totalt 85 moglege).
Litt lavt, men nokre uheldig lave scores på botnlaga trakk ned snittet.
Dersom ein ser på snittet for Topp 10 laga, var det på dryge 63 poeng.

Så var det torsdag igjen og ny quiz. I Alex sitt fråvær denne kvelden hadde Vilde gjort ein strålande jobb med å gjere lokalet klart til kveldens quizgjester. Geir var i godt slag og Arve var som vanleg på plass før dørane opna for å sikre seg lagets faste bord på podiet. Noko som ikkje var i godt slag var ølkranane på Arena. Der kom det berre skum. Godt Hansa rykkjer ut nærast på timen når slikt skjer, så ingen fare for tørste strupar som skal på konsert med Janove på laurdag. Men litt tungvint vart det denne kvelden då det måtte tappast øl inne på Bakeriet. Som om det ikkje var nok med slakke ølkranar spelte ikkje musikkanlegget heilt på lag heller denne kvelden. Musikk utan vokal låt litt spesielt, men heldigvis klarte nokre pølsefingrar å vøla stedlo i god tid før kveldens musikkquiz.

Førre torsdag vart det lova ein litt enklare quiz til denne veka. Men det betyr ikkje at de ikkje treng følga med på kva som skjer i nyhendebiletet. Eit forholdsvis lett førsteark endte med litt skuffande resultat. Eit snitt på dryge 12 poeng burde vert høgare. Spørsmåla flest lag fekk problem med var dei om vinårgangen (berre 7 av 19 lag med rett), dei nye Kværnerkontraktane (berre 3 lag visste begge to) og Noregs uttak til 30km i OL (5 lag prikka inn dei fire rette). Elles litt rusk på Superbowlspørsmålet. Berre fem lag tok 3 av 3 poeng her. Så over til rosen. Mykje bra på dei øvrige spørsmåla. 14 lag tok Paul Simon og 12 lag scora full pott på spørsmåla om Guinness-rekorden og jordskjelvet i Taiwan. Best av alle var noko overraskande Anyohaseyo med sine sterke 19 poeng. Det må ha vert ei roleg veke på Aasta Hansteen prosjektet og tid til å lesa seg opp på nyhende for den kjekke Statoil-gjengen. Nest best var BJoP med 18 poeng. Forøvrig kunne dei som hadde øyrene med seg registrera at musikken i dei 15 minuttane laga hadde til å svara på spørsmåla utelukkande bestod av låtar frå Pink og Paul Simon. Ergo: Pisk på pung til dei fire laga som bomma på spørsmålet om Pink, og dei fem laga som ikkje fekk Paul Simon ned på svararket. Hehe.

Legendariske Sweet Home Alabama med Lynyrd Skynyrd ('Leh-'nerd 'Skin-'nerd) burde gi alle lag to lette poeng innleiingsvis på andrearket. Likevel var det over halvparten av laga som sausa det til. Oppsiktsvekkande at heile fem lag kan blanda eit så obligatorisk band med CCR. Omlag halvparten av laga bomma også på like obligatoriske Genesis sin superhit Land of Confusion. "Altså, heilt på ekta" som QF-Ellen plar seie: Kor enkelt må ein gjere det for at fleire lag skal scora bra på musikken? Hehe. Kanskje best å ikkje fortelje at berre to(!) lag tok David Gray sin hit Babylon (ingen ros til QF og Stord BTK her, for denne burde langt fleire lag tatt). Huff, nok skjenn! Dagens gladsak: Samtlege lag klarte å peta ned rett svar med Beyoncé og Halo! Hurra! Også brukande på sistelåta. Best på musikken i kveld var nettopp QF og Stord BTK som tok fullt hus med 10 av 10 poeng. Vil tippa at musikkvirtuosen og dagens bursdagsbarn Raffen på Stord BTK tok dei fem låtane opp-ned, på skeiva, i blinde og med doble hørselsvern.

Dei siste vekene har det kome sterke mishagsytringar over at det er for mykje TV-spørsmål. Difor var kveldens quiz heilt utan. Litt som ein protest mot dagens samfunn som ein offentleg institusjon. Neida. Ein av dei som både har truga med juling og uttrykt sterk misnøye med TV-spørsmål, og som påstår han ikkje ser på fjernsyn (som han kallar det, senioren), er Vidar på BJoP. Så det passa godt at han glimra med sitt hårfagre fråver i kveld når det ikkje fantes eit einaste fjernsynsspørsmål på heile quizen. Takka meg te. Ergo vart det berre film på siste del av andrearket. Dumbo visste berre QF og HBO. Seks lag prikka in Mr. Jingels. Til glede for den utspekulerte QM som spelte Robbie Williams sin Mr. Bojangles over anlegget i tenkepausen, var det to lag som faktisk gjekk i fella og svara nettopp Mr. Bojangles. Hehehe. Venstrefoten og Alien var det god utteljing på, medan dei fleste lag henta godt med poeng på norske Oscarfilmar. Det var imidlertid berre to lag som tok alle 4 filmar: Anyohaseyo og HDPT. Bra levert. Best på andrearket var QF med 17 poeng. Dei mangla berre filmen Ni Liv på toppscore. Bak dei var det 4 lag med 14 poeng. Snitt: 10,9 av 18.

Rop Ut Quizen i kveld vart ein kamp mellom Oddmund frå HBO og Øystein Vegar frå QF. Oddmund kvalifiserte seg med franskkunnskap, medan Øystein Vegar kunne sine landegrenser mot aust. I finalen tok Oddmund enkelt rotta på Øystein Vegar når det kom til geografi i Mexico. Ja, Acapulco ligg mot Stillehavet. God kinostund!

Halvvegs leia Anyohaseyo med 33p føre BJoP med 32p og Stord BTK med 31p.

Kveldens tredjeark handla om 70-talet og Ord. Ikkje altfor dryge spørsmål, så her var det forventa bra scores. Og laga innfridde nokolunde. Kanskje med unntak av Stord BTK. Med pinlege fem poeng både skuffa dei og kollapsa som forventa. Eit snitt på snaue 11 poeng får vere godkjent. Best med 14 av 16 poeng var BJoP, Sviskene, HDPT og HBO. Spørsmåla som flest lag bomma på var Beatles' siste album Let It Be (sjølv om tre låtar frå albumet vart spela i tenkepausen), rekkefølgen på komikarane (mange med Sagen yngst) og til slutt ordtaket Cogito Ergo Sum. Eg tenkjer, altså er eg ikkje overraska. Høhø. Forøvrig: Når det vert spørt etter dei to (2) manglande orda i ordtaka, korleis klarar de då å skriva både 3 og 4 ord? De får håtta øyrevasken til neste veke. Kven seier øyrene til gryta må vere store? Hehe. Høgdepunktet på tredjearket var når Geir trakka på øltappingspedalen og tømte ut ein halvliter skum inne i baren. Er han like flink til å vaske gulv heime, Kari Petra?

Lett Blanding gav oss eit snitt på omlag 10 poeng. Nok ein gong var det BJoP og Anyohaseyo som gjorde det best med sine 14 av 15 poeng, Nest best: Dei Sporadiske og Quizzvazz med 13 poeng. Vanskelegast spørsmål var kva substantiv som er hyppigast brukt på engelsk. Berre BJoP visste dette. Så sant dei ikkje var det einaste laget som tok referansen over høgtalaranlegget då Pink Floyd sin låt TIME vart spelt. Time var altså det rette svaret. Litt ironisk var det at nettopp Pink Floyd sin fenomenale Wish You Were Here var det einaste dei bomma på. Elles fekk fleire lag trøbbel med reknestykket, Orderudsaken og dei fire generalsekretærane i FN. Pérez de Cuellar var det berre tre lag som tok. Beste feilskrivingssvar som gav poeng stod Dei Sporadiske for: Dequeiar. Hehe. Med slik ei flott løkkeskrift måtte dei få for den.

Biletearket rundar som vanleg av. Mykje bra også i kveld og eit snitt på snaue 10 av 15 poeng. Best var BJoP med 14 poeng. Nest best: Dei Sporadiske og Stord BTK med 13 poeng. Vanskelegaste bilete i kveld var Julienneskrellaren (-jernet) som berre BJoP tok, samt Tour de France fjellet Mont Ventoux som berre tre lag nagla.

Jackpotquizen var i kveld tilbake til gamlevarianten og det var Stein Arve frå LL som hadde kjøpt loddet som Vilde trakk. Han fekk velga mellom tre kategoriar og gjekk for Bibelen. Og med det rette svaret Abraham tok han den doble jackpoten på fine 1425 kroner (kor kom den 5'aren frå Geir?!) til stor applaus (og sikkert litt skuffelse) frå salen. Well done, sir!

Før utrekning og oppsummering var det knytt stor spaning til om Statoillaget Anyohaseyo kunne halde halvvegsleiinga heilt inn. Kunne disse "utlendingane" ta sin første siger i knivskarp konkurranse mot Sumarøyo sine aller kvikkaste hovud? Nokon vil kanskje også spør seg om gjengen frå Stord BTK kunne forsvara sin pallplass frå opplesinga halvvegs. Men me som kjenner dei veit betre. Dei kollapsar som regel under press. Denne gong enda dei heilt nede på ein åttande plass. Var det mangelen på rutine på laget som gjorde utslaget? Kor var Einar, Lars Åge og Rangvald i kveld? Tilbake til Anyohaseyo. Dei holdt ikkje heilt inn dei heller. Til slutt enda dei på ein fin tredjeplass, á poeng med Dei Sporadiske (som kom forrykande utover quizen). Med fleire bilete rett (og finare løkkeskrift) enn Anyohaseyo enda dei på ein sterk andreplass. Heile fem poeng føre dei fann me kveldens vinnarlag. Bjelland Juletre og Pyntegrønt viste seg frå si beste side i kveld og utklassa røkla. Gratulera gode quizarar! Ei lita luke ned til QF samanlagt sikra dei seg òg.

Kveldens vinnarlag Bjelland Juletre og Pyntegrønt tok ikkje berre heim sigeren i kveld. Dei vart også trekt ut som heldige vinnarar av to gratisbillettar til Discotek på Arena med den legendariske DJ Paal Haynes neste laurdag 17. februar. God fornøyelse!

Quizvert var Jon, med sympatiske Geir og sukkersøte Vilde i baren.

Takk for ein gild (som dei seier på Jæren) kveld og vel møtt igjen torsdag 15.februar til ny quiz!

Resultat quiz 6 av 15 våren 2018 - 08.februar:
(Trykk på bileta for større visning)
Samanlagtstilling etter 06 av 15 rundar:Alle spørsmål med fasit:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar