fredag 23. februar 2018

Torsdagsquiz 08 - 22.februar 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

14 gode lag deltok og snittscoren var på dryge 54 poeng (av totalt 85 moglege).
Litt lavt, så lat oss freista ny rekord neste veke. Om de følgjer litt betre med på nyhende og byrjar høyre på skikkeleg musikk, skal heller QM lova ein litt smidigare og ein smule meir medgjerleg quiz kommande torsdag. Snitt på over 60 då? Og vinnarlaget på 80? Køyr!

Så var det klart for den siste quizen som nokonsinne vil bli holdt i februar månad 2018. Neste torsdag er me nemleg over i årets første vårmånad; mars. Så lat oss vona snø, is og kuldegrader kan pella seg vekk. I alle høve i lavlandet. Snø og flotte skiforhold på Heio kan alltids holda seg ei stund til. Ein som ikkje nyttar seg av dei flotte skiløypene på Stordafjellet er Geir. Han må nemleg til større og mektigare anlegg på det skikkelege fjellet. I tillegg treng han umiddelbar tilgang på bar i skibakken, så han kan gå på afterski i sin rosa alpintrikót. Dette var tilfelle denne veka. Men sakna me han? Ikkje spesielt. Oda og Alex gjorde ein framifrå innsats i baren i kveld, og sjølv om nokre få matbestillingar vart etterlyst over PA-anlegget, gjekk det stort sett på skinner. Det er løye korleis fine smil frå sjarmerande servitørar kan bøta på litt småkluss. Elles litt fjas, tøys og rolp med lyd og musikk. Men det er nok ikkje anna å forvente med eit musikkanlegg frå tidleg 70-tal. Då klokka vart 20.00 var me klare for quizstart. Eller, er det nokon som saknar ein Gai Goong Pad (med Wi-Fi)? Jysla god.

Førstearket i kveld kunne veldig gjerne utelukkande ha handla om Vinter-OL. Ikkje veldig mykje anna spanande som har skjedd. Men så er det no ein gong sånn at det faktisk finnes folk som IKKJE er interessert i sport. Kven er de? Kva går dagane dykkar i? Antagelig mykje anna kjekt som me sportsidiotar ikkje har greie på? Jaja, godt det finnes fine folk som både er frå Fitjar og som ikkje er interesserte i sport. Men det må vere sagt at, gud hjelpes, de går glipp av sjølve livet. Hehe. No har det seg likevel slik at dei forbaska TV-tidene øydelegg mykje av OL med alle øvelsar sendt på nattestid eller i løpet av arbeidsdagen. Heldigvis har me helgene og det er ikkje råd å minnast sist eg stod opp frivillig før klokka sju både på laurdag og søndag. Og det ligg an til same resept denne helga og. Ein MÅ jo ha med seg både 5-mila for gutane og 3-mila for jentene. Sånn er det berre.

Anyway, over til førstearket. Litt vrient denne gong. Berre Har Det På Tunga og Heise Bra Opplegg kom nokolunde greit i frå det med sine 17 av 21 poeng. Elles var det mykje snurrepiperi. Omlag halvparten av kveldens fjorten lag tok spørsmåla om dei gule rundballane, budsjettsprekken til Stortinget, rekorden til Kasai og kommande OL-byar. 71 Grader Nord Kjendis scora 11 av 14 lag full pott på. Kveldens lokale spørsmål om Sigurd Sele var det berre tre lag som visste: HBO, HDPT og QF. Curling var også vanskeleg for dei fleste. Berre Anyohaseyo, HBO og HDPT har følgt med på dette og kunne såleis namna på våre utvalgte "soparar". Prisutdelingar i film, TV -og musikkindustrien bør vere opplagte tema å "lese seg opp på" før quiz, men i kveld såg det ut til at de hadde sluntra unna førebuingane og heller satsa på flaksen. Ikkje lurt. Berre HDPT og Bedre Seint Enn Sist scora full pott på spørsmåla om BAFTA Awards i London. Verst var likevel nyhendesaka om kondomet. Berre Anyohaseyo visste at dette hendte i Finnmark. Allsalgs folk hiv frå seg i akebakkane. Men me veit jo alle at dei ikkje er heilt rektige nordpå. Det må forøvrig òg nemnast at HBO trudde det dreia seg om ein oppvasktablett. Hm. Kan god reinslegheit fungera som prevensjonsmiddel? Ein skal vel ha god sjans til å scora bra hos det motsette kjønn dersom ein er flink til å ta oppvasken, så det spørs om effekten vert motsatt.

Over til musikk, film og TV. Forresten, er det nokon som no har kome på om dei bestilte ein Gai Goong Pad? Kan hentas i løpet av helga. Eller mista kanskje vedkommande matlysta etter eit par-tre pils? Det kan fort skje. Kveldens to første låtar frå CCR og Chris Isaak skulle vere give-aways til samtlege lag. Og heldigvis var scoren god, sjølv om det som vanleg er nokon lag det kan verka som aldri har eigd ei CD-plata. Får ikkje håpa det er dei same som ikkje er interessert i sport? Musikk er jo vel så viktig som sport. Haha. Neida, ikkje bli lei dykk. På Frugård er me glad i dykk alle. Det klirrar jo i kassen. Uansett, 12 lag tok CCR, medan 9 lag kjende at Chris Isaak sin hit Wicked Game. Bra låtar begge to. Også god score på Gnarls Barkley sin Crazy. 10 lag tok denne. Verre var det då med norske Unni Wilhelmsen. Berre tre lag hugsa denne vakre låta. Verst var likevel sistelåten til Lady Gaga. I utgangspunktet ukjend for underteikna, men ein skulle vel anta at det er slik som ungdomen lika når det er Lady Gaga sin nest mest avspelte låt? Tydlegvis ikkje. Berre QF (Tore) visste det rette svaret: The Cure. På film -og TV-delen tok samtlege lag Himmelblå (applaus!), medan 10 lag hugsa Kojak frå 70-talet. Berre fire lag hugsa namnet på begge barna til Tony Soprano: HBO, QF, Jesus Quiztus og Bedre Seint Enn Sist. Bra! The Sopranos skal jo vere pensum for alle. Og har du ikkje sett det, så vil eg oppmoda deg om å hiva deg rundt. Strålande underhaldning. Rangering av filmane på spørsmål 9 var litt bob-bob (berre 5 lag med rett), medan Olsenbanden gav bra utteljing på siste spørsmålet. 11 lag visste samtlege tre skodespelarar.

Rop Ut Quizen vart i kveld ein duell mellom Oddmund frå HBO og Trine frå BJoP. Oddmund kan si TV-historie frå før me andre var født. Iallefall hugsa han Odd Grythe. Husker du? Trine er god på musikk, og etter litt nøling på eit innfløkt spørsmål om '85-hiten We Are The World, kom ho med det rette svaret som var Lionel Ritchie (som altså både syng første strofa OG er medforfattar av teksten saman med Mikkel'en). Ho ville derimot ikkje synga strofa til oss. Hehe. I finalen fekk dei spørsmål om jordas indre. Og som Oddmund visste består den stort sett av jadn (Fe). Flott levert og grattis med kinobillettar kloke mann!

Halvvegs var det Quizteleg Fjolleparti som hadde tatt leiinga med 31 poeng. Like bak med 29 poeng fann med Heise Bra Opplegg, medan Har Det På Tunga hadde plassert seg på tredjeplass med 28. Dei fleste lag med 20+ poeng på skothald bak dei førebels pall-laga.

Ark 3 dreia seg i kveld om Austlandsgeografi og Legar. Og med 10 av 14 lag på over 10 poeng såg det ut til at desse tema må ha falt i god smak. Ironisk nok var ikkje legelaget FIA HOFA tilstades på kveldens quiz. Halvparten av laga hadde greie på Helgøya og Sarpsborg, medan berre to lag prikka inn ein av dei rette kommunane på spørsmål to: Lex Lodney med Nes og Fonna i Krise med Våler. Bastøferga hadde 12 lag koll på, medan seks lag tok dei tre byane til kjendisane på oppgåve 5. På Lege-delen var det dei to låtane til Dr. Hook og Kiss sin Calling, Dr. Love som har verst. Berre QF tok begge. Oppsiktsvekkande at så mange svara både Snap!, Aqua og Dr. Alban mtp at låta vart utgitt i 1976. Heile 9 lag tok lokal-lege-geografien, medan det var jamnt bra svart på resten av legespørsmåla.

Lett Blanding skulle også vise seg å vere eit ålreit ark for dei fleste i kveld. Eit snitt på rundt 10 av 15 får vere godkjent. Spørmåla om Verdi, Davy Crockett og Clapton var dei som flest hadde, medan det var sushispørsmålet færrast lag visste. Høgden til Robert Wadlow (2,72) fekk sju lag poeng for. Fire av laga visste eksakt høgde. Sterkt. Mest crazy tips her stod Bedre Seint Enn Sist sitt lag for. Dei prøvde seg med 3,20(!). Fem lag visste at dei langerhanske øyer befinn seg i bukspyttkjertelen, medan HBO trudde dette måtte vere på Grønland. Hehe. Til slutt var me tilbake til ei lita geonøtt med seks poeng oppnåeleg. Fire lag tok full pott her: Blanda Drops, Furuly 4 Ever, HBO og Jesus Quiztus. På kanten til rystande at Stord sitt svar på Geografi-Drillo, varaordførar og maratonløpar Jakob, i samarbeid med sitt superlag BJoP ikkje klarte å ta alle dei seks landa med kystlinje mot Adriaterhavet. Her må de fram med Atlas'en igjen!

Til slutt var det som vanleg gjennomgang av biletearket. Og denne gong var dei fleste gode. Eller var det for lett? QF fleska til med samtlege rette, medan BJoP henta 14 av 15. Elles (nesten) alle lag over 10 poeng. Fire av bileta visste samtlege lag: Petter Kanin, anagrammet, King Oscar og Isle of Man. Vanskelegast var bilete 2 av U2 sitt strålande album Achtung Baby. Akk, de skulle ha kjøpt CD'ar folkens. No er det nesten for seint. Eller? Kjøp vinyl. Det er kult.

Totalt var QF tilbake på topp etter nokre veker med, for dei, skuffande resultat. Dei vann med tre poeng ned til Har Det På Tunga, som hadde ein god quiz. HBO revansjerte den sure fjerdeplassen frå førre veke med å ta seg opp på pallen i kveld. BJoP enda på fjerde, medan Blanda Drops sneik seg til ein grei femteplass poenget føre eit Fonna i Krise lag som hadde ein bra quizkveld. Videre var det veldig jamnt nedover heilt til 10.plassen.

Det var Blanda Drops (ispedd nokre Blanke Ark) som denne gong vart trekt ut som glade vinnarar av to gratisbillettar til konsert med Myhres PPT på Den Blå Time 6.april. God konsertfornøyelse fine folk!

Quizvert var Jon, med smilande Oda og spretne Alex i baren.

Takk for ein utsøkt kveld og vel møtt igjen torsdag 01.mars til ny quiz!

Resultat quiz 8 av 15 våren 2018 - 22.februar:
(Trykk på bileta for større visning)Samanlagtstilling etter 08 av 15 rundar:
Alle spørsmål med fasit:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar