fredag 16. februar 2018

Torsdagsquiz 07 - 15.februar 2018Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

20 lag deltok og snittscoren var på 53 poeng (av totalt 85 moglege).
Snittet for Topp 10 var på 62 poeng.

På kalenderen stod det 15.februar og me kunne feira tidenes beste norske OL-dag. Tre gull, to sølv og 1 bronse. Historisk! Så var spørsmålet kven av kveldens deltakarlag som kunne sikra seg dagens fjerde gull. Hadde dei lese seg godt nok opp på siste vekes hendingar? Etter at folket hadde fått besøkt baren og Alex, for kvelden utkledd som Nerea, hadde servert dei lekraste rettar, var me klare for action.

På førstearket var det fleire lag som fekk ein brukbar start på kveldens quiz. Spinraza visste dei fleste, medan tragiske hendingar i Florida og Moskva gav ok utteljing. Mange gjekk i Fort Lauderdale / Miami fella her. Angåande Prins Henrik ville fleire at han var født i Vietnam (Fransk Indokina), men han var altså født i Talence i Frankrike og vokste opp i Vietnam. Overraskande mange lag visste han gifta seg i 1967. Norske medaljar i OL var nok eit spørsmål mange hadde venta seg. Berre eit fåtal av laga bomma på dette. Litt verre med antal Aksel-gull og skimerke, sjølv om nokon tok dette og. Til slutt handla det om Farmen, og dette såg det ut til at dei fleste hadde fått med seg. Sjølvsagt noko rusk for dei som ikkje ser på denslags på fjernsynet. Best av laga var superlaget Bjelland Juletre og Pyntegrønt som henta 19 poeng. Dei Sporadiske rett bak med 18, medan QF og Stord BTK sette 17 poeng i banken. Tre lag med under 10 poeng, deriblant debutantane frå Eureka. Her må det fram med lupe i nyhendene og topplokket kvessast til neste veke dersom de skal kunne eta kirsebær med dei store. Snitt på dryge 13 poeng er kanskje litt under det det bør vere?

Over til musikk, film og TV, og som vanleg var det stor skilnad i kunnskapsnivået på musikkdelen. Grei score på Boston og Blondie, medan dei fleste kjende att Eminem og Dido med deira hit Stan. Mange kjende også att Mumford & Sons, sjølv om ingen visste namnet på låta. Verst var likevel Mötley Crüe sin hit Home Sweet Home frå 1985. Vidar gjorde ikkje skam på sine lange lokker, og var einaste i salen som nagla rett svar på glamrockarane frå USA. Beste lag på musikken i kveld var nettopp Vidar og co i BJoP med 8 av 10 poeng. Furuly 4 Ever, Stord BTK, HBO, A Walk in the Park, Tors Utvalgte og Spionane noterte seg alle for fine 7 poeng. På film -og TV-delen var det som vanleg bra scores. Om lag halvparten av laga hugsa både NRK-sendte God Bok og Ta Sjansen. Også mange hadde rett på Life of Brian, kanskje med litt hjelp frå DJ som spela Always Look on the Bright Side of Life medan laga løyste oppgåvene. Til slutt handla det om Ruth Wilson og Leslie Nielsen. Mange var gode også her. Beste lag på film og TV var Tors Utvalgte og QF med full pott. Totalt sett på arket var det BJoP og Tors Utvalgte som briljerte med sine 15 poeng. Også bra av QF og HBO med 14 poeng. Litt verre for FIA HOFA som ikkje kan ha truffe sine favorittsongar, filmar eller TV-seriar i kveld. Beskjedne 2 poeng er blytungt. Lat oss sjå om me kan trylla fram noko legemusikk, legefilmar og legeseriar frå fjernsynet til neste veke. Hehe.

Rop Ut Quizen i kveld vart ein rein søstreduell mellom Ragnhild og Solveig frå Dei Hjelpelause. Ragnhild er mest truleg ein ulv i kortspelet Casino, medan Solveig hadde kontroll på Desmond og Molly Jones. I finalen fekk dei problem med ål, før det til slutt var Solveig som trakk det lengste strået angåande kva vekedag det er statsråd på Slottet. Grattis med kinobillettar!

Halvvegs var det førre vekes vinnar BJoP som hadde tatt kommandoen med 34 poeng av 39 mulege. Dei hadde tre poeng ned til QF og heile fem poeng ned til Tors Utvalgte og HBO.

Ark 3 betyr som vanleg to nye tema kvar veke, og denne veka var det Eventyr og Italia. Og dette må ha vert tema som falt i god smak hjå laga. Eit snitt på dryge 11 av totalt 16 oppnåelege poeng er sterkt. Både Har Det På Tunga, HBO og BJoP henta fine 14 poeng, medan Tors Utvalgte som kun hadde éin feil var best i klassen. Mest rusk på eventyr var det på spørsmåla om Veslefrikk og Bukkane Bruse. Også fleire morsomme forslag til korleis dei ulike eventyrkarakterane i oppgåve 5 enda sine dagar. Døme på korleis Tommeliten visstnok skal ha enda sine dagar: 1) Spist av ein frosk (Stord BTK), 2) Spist av ein fugl (Anyohaseyo og Fonna i Krise), 3) Tatt av ein katt (FIA HOFA), 4) Spist av ein fisk (A Walk in the Park), og 5) Trakka på (Bedre Lykke Neste Gong). Einaste lag som ikkje visste at kjerringa frå eventyret Kjerringa mot Straumen vart drukna i elva av ektemannen var QF. Dei trudde ho vart eten av ein fisk. Du slette tid. Beste lag på eventyr var Dei Hjelpelause og Tors Utvalgte, som hadde alt rett og 8 poeng. På Italia var det òg veldig bra. Der flest lag missa var på sportsdelen. Beste lag var Lex Lodney, Anyohaseyo, HBO, Har Det På Tunga, Tors Utvalgte og BJoP som hadde 7 av 8 poeng på spørsmåla frå støvellandet.

Lett Blanding til slutt byrja tøft og mange gjekk i Findus-fella. Berre QF tippa(?) rett med svaret frukt her. Videre var det god utteljing på Norsk Bremuseum og Sverre Fehn (9 av 20 lag visste dette = sterkt!), Donald Duck (både 2 og 4 knappar godkjent), Stella og SEC. Litt verre med Formel-1 laget til Benetton (8 lag med rett svar). 13 av laga tok Bobsey-barna og 14 lag krydderet karve i pultost, medan dei fleste visste at svastika er det indiske namnet på hakekors. Til slutt handla det om The Big Five Game og dyr i Afrika. Mykje gode forslag her, men mange bomma. Berre Furuly 4 Ever, Tors Utvalgte, QF og BJoP tok fem av fem. Imponerande! Beste lag på kveldens siste spørsmålsark var BJoP som scora 14 av 15. Også godt levert av QF, Tors Utvalgte og Fonna i Krise som klarte 13 av 15.

Biletearket varierte i kveld frå begredelege 2 til fine 13 poeng. Best var QF som berre bomma på bileta av Demi Lovato og HC Holund. Også bra score av BJoP, HBO og Blanda Drops med 12 poeng. Det biletet laga sleit mest med var OL-vert på TVNorge Anne Sturød. Berre Stord BTK og QF visste dette. Også kokeboka Mums var ukjendt for folk flest. Berre fem lag tok den. Elles trudde heile 6 lag at Libresse-logoen var FKH sin logo, samt åtte lag gjekk på limpinnen og satsa på Venezia på biletet frå Amsterdam.

Jackpotquizen går diverre i feil retning i disse stadig meir dominerande VISA-kort tider. Enten har ikkje folk kontantar, eller så er dei livredde for å drita seg ut med feil svar føre heile salen. Eller er det dei store jackpothaiane de er redde for? Stusselege 460 kroner i kveldens jackpot vitnar om eit konsept som enten bør sløyfast, eller gjerast om på. Kva tenkjer de? Innspel vert tatt i mot med takk. Uansett, første kandidat trekt opp av hatten av blide Nerea var varaordførar (og jackpothai) Jakob. Han valgte kategorien FOTBALL, men skjønte kjapt at han var på tynn is. Med svaret Japan på kva landslag Ranieri trente før Leicester, var han langt på viddene geografisk. Me skulle nemleg til Hellas. Neste kandidat var tidlegare QM Sverre. Stadig vekk lettare på foten. Han gjekk for kategorien ORD og etter litt resonnering landa han jommen på rett svar. Kva er ikkje spiseleg av samojed, samovar og samosa? Og dersom du ikkje er Jaws i James Bond eller Valentin Gjertsen i Jo Nesbøs siste Hole-bok Tørst, er det nok vanskeleg å fortæra den russiske tekokaren samovar. Godt levert Sverre, og gratulera med 460 skattefrie kroner. Mon tru om opptil fleire av dei kronene var i lomma til Jakob før lodda vart solgt. Hehe.

Oppsummert skulle det stå mellom dei fire superlaga HBO, Tors Utvalgte, QF og BJoP som det ofte har gjort tidlegare. I kveld var det HBO som måtte ta til takke med den lite kjekke fjerdeplassen, berre poenget unna pallen. På bronseplass hamna nemleg Tor og co med fine 68 poeng. Poenget føre og på sølvplass enda QF som slo tilbake etter ein skuffande (for dei) fjerdeplass førre veke. Men i toppen for andre veke på rad var det Bjelland Juletre og Pyntegrønt som befann seg. Nok ein knusande overlegen siger til Trine, Jarle, Trond, Jakob og halve Vidar. De er i siget! Grattis!

Lex Lodney vart trekt ut som heldige vinnarar av to gratisbillettar til konsert med Myhres PPT på Den Blå Time 6.april. God fornøyelse!

Quizvert var Jon, med deilige Geir og snedne Nerea i baren.

Takk for ein eminent kveld og vel møtt igjen torsdag 22.februar til ny quiz!

Resultat quiz 7 av 15 våren 2018 - 15.februar:
(Trykk på bileta for større visning)

Samanlagtstilling etter 07 av 15 rundar:Alle spørsmål med fasit:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar