fredag 2. november 2018

Torsdagsquiz 9 - 01.november 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

19 friske lag deltok og snittscoren var denne gong på puslete 53,5 poeng av totalt 80 mulege. 12 skarpe lag kom seg over 50 poeng.

Det skulle verta tilnærma fullt hus inne i varmen på Arena på ein heller sur kveld. Stemninga virka god og laga var klare for å bryna dei små grå like over kl 20. Det dei ikkje visste var at det utspant seg eit stort drama nokre timar tidlegare. Det var nemleg usikkert om det i det heile ville bli quiz denne kvelden. Underteikna fekk nemleg ein telefon frå ein stygt skada og fortvila barsjef. Han hadde fått ei lei flis i eine fingen og måtte kaste inn handkleet mtp arbeid i baren. Rykta skulle ha det til at dette ville bli hans første sjukefråvær på heile 24 veker. For de som går fast på quiz, så veit de sjølvsagt at Geir glimrar med sitt fråvær både titt og ofte, men slik er det når ein har hus i Spania, samt eit blått, heller middelmådig fotballag i England ein skal følgje. Men sjukefråvær meinte han høyrde sjeldanheitane til. På vegne av heile øya ynskjer me han herved god betring og velkomen tilbake med vonleg friskt mot. Samstundes oppmodast det om å tenna lys for Geir heile helga.

Førstearket skulle i kveld vera nokså greit, men med nokre få nøtter å bryna seg på. Snittet enda på 11 av 16 poeng, noko som gjerne burde vert litt høgare. Quiztlege Fjolleparti som endeleg byrja visa seg litt fram med pallplass førre veke, hadde forsterka laget med skarpe Marte denne veka. Og med eksilstordabuen busatt mellom dei sju fjell i brodden, beit dei godt frå seg. Full pott og 16 poeng. Imponerande. Også godt levert av BJoP som kun bomma på destinasjonen til flyet som styrta i Indonesia. Dei var ikkje åleine om det. Pangkal Pinang der altså. Blant dei andre laga var det Lex Lodney og Blanda Drops som leverte best med sine 13 poeng. Røkla låg mellom 8 og 12 poeng. Spørsmåla flest lag fekk problem med var som nemnt flystyrten (også flytypen var vrien her), tragedien i Leicester og Farmen-spørsmålet. Somme var dessverre også heilt på viddene når det kom til handball og Veteran-NM. Men elles var det mykje bra!

Kveldens utvalgte låtar skulle i kveld dreia seg om verdsrommet. Bowie tok sjølvsagt dei aller fleste. Også bra utteljing på Michael Jackson. Elles var det litt bob-bob. Nokre lag er som vanleg rå på musikken, medan andre er heilt bak mål nesten same kor "enkle" songane er. Sånn er det. På underholdningsbiten var det også veldig varierande scores. Fleire lag prøvde seg med at Tom Cruise spelar Ethan Hawke i Mission Impossible filmane. Då kunne vel gjerne Mr Hawke like godt spela seg sjølve? Lett å blanda snørr og bart. Nøtta på underholdninga var nok skodespelarane i Suits. Mange lag hadde dessverre ikkje snøring her. Litt Arbeid, Mest Pause avd. Stord (jøye meg for eit langt namn) og Quizteleg Fjolleparti derimot, dei briljerte. Full pott og 18 poeng på begge lag. Rått! Også godkjent av BJoP, Quizedillas og HBO som alle makta 15 poeng. Kven var dårlegast, undrar du kanskje? Joda, det normalt sett sterke laget Blanda Drops kollapsa totalt og klarte berre skarve 6 poeng. Du slette tid. Reknar med varaordføraren får sendt nokre stikk til SV-legenden Blålid ved neste korsveg.

Rop Ut Quizen vart ein finale mellom Line frå QF som kunne sin spansk og Oddmund frå HBO som alltid har kontroll på historie. I finalen vart dei satt på plass på første spørsmål. Ingen av kandidatane klarte kobla brettspel med Beatles (Ticket to Ride). I andre finalespørsmål var derimot Oddmund på hugget med rett svar på kva T'en i FIAT står for: Torino. Well done, sir!

Halvvegs var QF i tet med full pott 34p. Nest best var BJoP fire poeng bak, medan tre lag låg på 27 poeng.

Ark 3 dreia seg i kveld om Natur og Kortspel. Om den typiske quizar er glad i naturen er ikkje sikkert, men at quizarar likar spel må vel vere heva over ein kvar tvil? Uansett, på naturdelen var det også her varierande innsats. Fleire av laga hadde problem både med antal kantar på snøfnugget og med vingene til myggen. Også nasjonalplantane og nasjonalfjellet gav sprikande poengfangst. Brorparten av laga visste det er hjarterkongen som manglar bart. Også god utteljing på detaljar om Mattis og Casino. Verre var det med poker. Her var det mykje riv ruskande galne svar og tipping over ein lav sko. Beste lag var nok ein gong QF med sine 13 poeng. Også grei innsats av BJoP (12p) og Fonna i Krise, Lex Lodney og Mike Hunts som alle tok 11 poeng. Snittet var så lavt som 8,9 poeng. Til slutt ein tankevekkar: At den pokerspelande varaordføraren ikkje veit forskjell på turn og river i poker er sjokkerande. Det er fristande å invitera han med til neste pokerlag. Hehe.

Over til Lett Blanding. Snittet enda på dryge 10 poeng, så her var det tydlegvis litt meir overkomelege spørsmål enn på tredjearket. Éitt lag imponerte: Quizedillas. Dei fleska like godt til med storeslem og 15 poeng. Meget bra! Nest best var BJoP med sine 14 poeng. Spørsmåla flest lag sleit med var blindeskrift og antal prikkar / punkt, landet i verda på G med flest innbyggjarar, konge Mohammed VI og diktator Taylor i Liberia. Fleire lag ville også ha med både Andrea Bocelli og Eros Ramazzotti i Dei Tre Tenorar. Du hendelse. DET skulle tatt seg ut.

Biletearket gav gode scores i kveld. Heile 18 av 19 lag tok 10 eller fleire bilete og snittet enda på 11,6. Men ingen lag tok alle 15. Beste lag var BJoP som kun bomma på Green Day sitt album Dookie. Også god score med 13 rette av følgjande lag: QF, LL, LAMP, FiK, AWitP og DS. Åtte av 19 lag kjende att HBO-General Oddmund på bilete nummer 15. Merkelig nok var det fleire av laga som tippa både på Lund og Lunde her. Eitt lag prøvde seg med Eric Clapton. Mon tru om Oddmund er like dryg på gitar?! Elles er nok Kjetil Østrem rimeleg stolt av å bli samanligna med Sting. Hehe.

Oppsummert enda det altså på ein del under-pari-scores. Berre fem lag kom seg over 60 poeng denne gong. Eit av haustens formlag, LAMP, måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen. Den delte dei med ein gledeleg overraskelse: Quizedillas. Dette laget har noko på gang. Bra! Lex Lodney var nok misnøgde med eigen innsats i kveld. 64 poeng er nok 8-10 for lite iht kva dei forventar seg. Det heldt likevel til ein tredjeplass. Gullet skulle i kveld, som så mange gangar før, stå mellom QF og BJoP. Og til slutt var det berre éitt poeng som skilde dei to superlaga. Fire poengs leiing havvegs hadde blitt godt spist opp, men ikkje nok. Dermed heldt QF unna og kunne notera seg for ein etterlengta siger poenget føre sine erkerivalar. Gratulera til premielaga, de var gode i kveld.

I samandraget måtte HBO til slutt sjå seg forbigått av BJoP. Men det er berre 2 poeng som skiljer dei med fem quizar att før jul. Tredjeplassen ser ut til å bli ein kamp mellom LL og QF. Her har LL 13 poeng å gå på.

Ekstrapremien gjekk i kveld til Quizte Du Det?. Dei fekk med seg to gratisbillettar til Morten Abel sin konsert på Arena torsdag 15.november. God fornøyelse!

Quizvert var Jon, med Marita som barsjef og Marie som servitør.

Takk for ein fresh kveld og velkomen att komande torsdag!

Resultat quiz 9 av 14 hausten 2018 - 01.november:
(Trykk på bileta for større visning)

Samanlagtstilling etter av 14 rundar:


Alle spørsmål med fasit:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar