fredag 23. november 2018

Torsdagsquiz 11 - 22.november 2018

Under følgjer resultat, spørsmål og svar.

16 dedikerte lag deltok og snittscoren var denne gong på middels 55,4 poeng av totalt 80 mulege. 5 gode lag kom seg over 60 poeng denne gong.

Det skulle vere litt av kvart å få brynt seg på når det kom til dei aktuelle spørsmåla denne kvelden. Snittet enda på dryge 11 poeng, noko som er bra, men ingen av laga tok full pott. Heller ikkje Lex Lodney som plar cruisa gjennom førstearket. Dei var likevel best, saman med Sviskene, med fine 14 av 16 poeng. Gode scores også på HBO, QF, AWitP og Quizte Du Det? som alle fekk 13 poeng. Spørsmålet flest lag sleit med var det om kven som møtes i The Match i Las Vegas denne fredagen. Berre to lag, QF og Quizte Du Det? prikka inn dei rette svara med Tiger Woods og Phil Mickelson. Elles var det litt rusk på både Kepler, Ruka og den nye NRK-serien med Sofia Helin. Mest rystande var det likevel at historieekspertane på superlaget HBO ikkje visste kva by JFK vart skoten og drepen i for nøyaktig 55 år sidan. Dei svara blankt her.

Musikken skulle vere overkomeleg i kveld. Underteikna har skjønt at fleire lag må vere under middels interessert i musikk, så det gjeld då å setje lista litt lågare enn ynskjeleg. Ikkje like lågt som det Geir set den sjølvsagt. Men nokre halvvanskelege låtar må ein ha. Uansett, ingen av laga klarte full pott, men fleire var nære. At så mange lag ikkje kjenner til Elton Johns fenomenale Tiny Dancer er rimeleg uforståeleg. Og til dei av dykk som tippar låtane heiter det same som vert sunge, prøv igjen. QM har nemleg feila dersom songtittel vert avslørt i løpet av dei sekundane lydsnutten pågår. Også Tracy Chapman sin hit Baby Can I Hold You var det overraskande fleire som ikkje kunne. Offspring gav god utteljing, medan dei fleste tok Johnny Cash. Tittel på låta derimot, det var begredeleg. Solitary Man fortener nokre gjennomhøyringar i helga folkens! Stor låt. Til slutt var det Quiz-favoritten Zara Larsson som song hennar siste hit Ruin My Life. Og som vanleg var det mange som bomma på godaste Zara. Men me gir ikkje opp og garanterar at ho kjem tilbake på quizen før eller seinare. Hehe. Mykje gode svar på underholdningsbiten. Albuma til Lady Gaga var kanskje det spørsmålet flest lag sleit med. Nokon prøvde seg sågar på Zara Larsson også her.

Rop Ut Quizen vart i kveld ein duell mellom Øystein Vegar frå QF og Ragnhild frå Dei Hjelpelause. Øystein Vegar tok seg til finalen på kunnskap om Seinfeld (ja, mor til George heiter Estelle), medan Ragnhild var kjappast med rett svar på kva yrke elefanten har i Egners "Dyrene i Afrika": Brannkonstabel / Brannmann. I finalen fekk kandidatane større problem. Ingen av dei kunne svara på kva vanleg norsk dyr som ofte vert kalla for caribou i USA. Dette visste imidlertid heile resten av forsamlinga som i kor kunne gi det rette svaret: Reinsdyr. På neste finalespørsmål vart finalistane nok ein gong satt på prøve. Kven dansar Cecilia Lind med i songen med same namn? Nei, dette visste dei heller ikkje. Alle andre derimot, dei visste: Fredrik Åkare. Ergo måtte eit tredje finalespørsmål til: Kva ord brukast både om vekta på edelsteinar samt gullinnhald? Og her var Øystein Vegar kjapt ute: Karat! Noko som sjølvsagt var rett. God tur på kino!

Halvvegs var det utrulig jamnt. Heile fem lag delte teten med 27 poeng: HBO, Lex Lodney, A Walk in the Park, Quizte Du Det? og Litt Arbeid - Mest Pause avd. Stord. Fire lag låg poenget bak med 26 poeng: BJoP, QF, Quizedillas og Quiztorn.

Tema på tredjearket var i kveld Cash / Sovjet. Spesielt tenkjer du? Muleg du har rett. Spørsmåla såg uansett ut til å falle i smak hos dei fleste lag. Eit snitt på 11,4 er ikkje så verst. Ein som smilte frå øyra til øyra då spørsmåla vart lest opp var varaordføraren. Dette må ha vert hans kopp te. Og då svararka skulle rettast hadde jommen BJoP laget hans full pott og 16 poeng som einaste lag. Sterkt! Det vart likevel kritikk til QM frå lagmedlem Trond. Han meinte det var lite quizvenlege spørsmål når Jakob kunne skriva ned svara med ein gong utan av dei fekk diskutert dei på laget. Hehe. De får knebla han neste gong. HBO gjorde det også sterkt på dette arket og henta 15 poeng. Også honnør til QF, Quizte Du Det? og Lex Lodney som klarte godkjente 13 poeng. I kategorien Cash var det veldig oppegåande svar frå mange. Vanskelegast såg det ut til at valutaen i Nederland og Portugal før '99 var. Portugisiske Porto eller Peso, altså? Jøss. På spørsmåla om Sovjet var det varierande innsats. På grensa til sjokkerande at somme lag bomma på årstalet og gjekk for 1989. Nøtta var mulegvis Reval / Tallin, men fleire lag tok òg denne. Til slutt var det gledeleg at fleire hugsa legendariske Gunnar Grimstad. Og vi har slått Sovjet!

Lett Blanding skulle visa seg å vere det hardaste arket i kveld. Med eit snitt på 9 blank, var det fleire lag som fekk store problem. Quizte Du Det? som hadde gjort det skarpt på dei tre første arka gjekk seriøst på trynet med sine katastrofale 4 poeng. Også Dei Sporadiske og LAMP gjekk på ein stygg smell. QF; LL og AWiTP kom seg greit gjennom og henta 12 poeng. Det var likevel HBO som imponerte mest. Alt rett og 15 poeng var imponerande. Det var fleire snubletrådar å gå i. Til dømes Den Europeiske Menneskerettsdomstolen (mange gjekk for Haag), prikkar i førarkortet (2, 3 eller 4?), pausane i boksekampane (30, 45, 60, 90 sekund?) og ikkje minst administrasjonssentera på dei tre store øyane utanfor Italia. Mykje blanda drops her. Verst var nok likevel siste spørsmål om opera. Her har nok dei aller fleste lag mykje å gå på reint kunnskapsmessig. Likevel var det nokre få lag som gjorde det bra her òg. Alle har vel no lært at det er Rossini som står bak Barbereren i Sevilla, og ikkje Puccini? Mange tippa også på Vivaldi, utan at han var med denne gong. Men kanskje de skal få lista opp alle hans operaer på neste quiz? De kunne i såfall blitt eit 94-poengsspørsmål. Haha.

Biletearket gav eit snitt på 10,4 og beste lag vart BJoP som på strålande vis prikka inn alle 15 rette svar. QF, AWitP og LAMP med godkjent innsats og 13 poeng.

Som så mange gongar før denne hausten skulle sigeren stå mellom BJoP og HBO. Til slutt var det berre eit lite poeng som skilde dei. Denne gong med HBO øverst på pallen med 68 poeng. Bronsen gjekk til QF med 64 poeng. Det hjalp altså ikkje å henta inn quiztungvekterar som Tore og Inge for å få laget heilt til topps. Lex Lodney og AWitP enda på delt fjerdeplass berre poenget bak QF.

Samanlagt held HBO på leiinga berre nokre få poeng føre BJoP. Tre rundar igjen, så her er det framleis opent.

Ekstrapremien gjekk i kveld til Fonna i Krise. Dei fekk med seg to gratisbillettar til Olsen og Jensens Viseklubb sin Barnekonsert med "Meg og kammeraten min" Arena søndag 25.november. God fornøyelse!

Og som ikkje det var nok, Quiztorn stakk av med den ekstra ekstrapremien denne kvelden. Dei fekk eit gåvekort på valfrie solbriller for heile slekta hos Brilleriet. Slettes ikkje verst.

Quizvert var Jon, med Vilde som barsjef og Geir som servitør.

Takk for ein brillefin kveld og velkomen att torsdag 29.november til ny quiz!

Resultat quiz 11 av 14 hausten 2018 - 22.november:
(Trykk på bileta for større visning)
Samanlagtstilling etter 11 av 14 rundar:


Alle spørsmål med fasit:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar